Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jakeš presedlal na okruhy. Dakar to nebol, ale hlava sa mu zatočila
Zdielať na

Jakeš presedlal na okruhy. Dakar to nebol, ale hlava sa mu zatočila

Motoristickým pretekárom sa "vraj" človek narodí. A preto profesionáli "vraj" nemajú problém presadnúť si z motorky do auta či formuly alebo naopak. Či to naozaj platí, mohli na Slovakiaringu potvrdiť Ivan Jakeš a Miro Konôpka.

Bolo mi zle, no mal som žuvačku

Problém vymeniť dve kolesá za štyri to predsa len bol. Štvrtý z tohtoročného Rely Dakar v kategórii motocyklov to zistil hneď pri skúšobných okruhoch a to ešte sedel na sedadle spolujazdca."Bolo mi zle, druhé kolo mi bolo špatne, našťastie som mal žuvačku, tak som to užuval," hovorí Jakeš. 

Na jazdu na motorke u Mira Konôpku ani nedošlo. A nielen preto, že sa mu zdala poriadne veľká. "Sa priznám, ja ani neviem jazdiť na motorke," hovorí s úsmevom na perách. Ivan Jakeš dostal pri jazdách, ktoré sám odšoféroval, poriadne zabrať. Nielen preto, že sedel v stiesnenom prostredí a pedále brzda plyn boli atypicky blízko pri sebe. 

Ešte by sa k tomu vrátil

"Najhoršie bolo zaradiť na tom aute, a vôbec rozbehnúť sa," priznáva motorkár. Napriek tomu nevylúčil, že by si na štyroch kolesách na okruhu v budúcnosti ešte párkrát zajazdil. Slovenskému motocyklovému reprezentantovi sa tak splnil jeden zo snov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články