Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Indianapolise si užili najmä lekári. Favoriti padali ako hnilé hrušky
Zdielať na

V Indianapolise si užili najmä lekári. Favoriti padali ako hnilé hrušky

Víťazom kvalifikácie Veľkej ceny USA cestných motocyklov je v kubatúre MOTO GP Španiel Pedrosa. Ale jeho triumf poznačili ťažké pády. Jazdci sa sťažovali na šmykľavý povrch.

Pedrosa mal náskok 11 sekúnd

Pedrosa na Honde vyhral suverénne takmer o 11 sekúnd pred krajanom a lídrom šampionátu Jorgem Lorenzom s Yamahou. Tretí skončil Talian Andrea Divizioso, ktorý niekoľko kôl pred koncom predbehol Caseyho Stonera. Austrálsky majster sveta absolvoval preteky aj napriek natrhnutým väzom a zlomeným kostiam v členku. 

Americký jazdec Ducati po hrozivo vyzerajúcom páde upadol na chvíľu do bezvedomia. Strážny anjel Nickyho Haydena ale nebol na dovolenke. V nemocnici vyšetrenia nepreukázali žiadne poranenie hlavy, iba zlomené dve záprstné kostičky na pravej ruke. Lekári však Haydnovi zakázali nastúpiť na Veľkú cenu.

Barbera má zlomené stavce

V podobnej situácii je aj úradujúci majster sveta Casey Stoner. Ani on sa počas kvalifikácie nevyhol pádu. Natrhol si väzy v členku a röntgen odhalil aj malú prasklinu. Ani domáci Ben Spies na Yamahe nezvládol súboj o pole position hladko a bez pádu. Našťastie neutrpel žiadne zranenia, iba podporil ostatných jazdcov, ktorí sa už počas tréningov sťažovali na šmykľavý povrch. Vtedy na to doplatil Hector Barbera, ktorý si zlomil tri chrbtové stavce.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články