Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Pri havárii v Daytone sa zranilo 28 divákov
Zdielať na

VIDEO: Pri havárii v Daytone sa zranilo 28 divákov

FLORIDA / Takmer tri desiatky zranených a rozbité monoposty, patriace už len do šrotu! - to je výsledok brutálnej havárie v závere motoristických pretekov americkej série NASCAR na okruhu v Daytone.

Podľa informácií amerických televízii minimálne dvaja diváci skončili s ťažkými zraneniami hlavy a boli v ohrození života. Do okolitých nemocníc záchranári previezli ďalších 18 ľudí.

Letiace auto sa roztrieskalo na ochrannej bariére

V poslednom kole pretekov nižšej kategórie NASCAR sa jedno z áut otočilo do protismeru, čo okamžite vyvolalo veľkú reťazovú haváriu takmer všetkých jazdcov. Najviac na to doplatilo auto Kyla Larsona, ktoré doslova vzlietlo a následne sa rozstrieskalo o bezpečnostnú bariéru.Tá silný náraz nevydržala a cez uvoľnené časti sa dostali odtrhnuté kusy stroja medzi šokovaných divákov na tribúne.

Pilot pred plameňmi včas unikol

I keď bolo auto po "búračke" hodné nanajvýš tak do šrotu, pilot z neho vystúpil ešte pred vzbĺknutím bez zranenia. Samotní aktéri nehodu hodnotili ako najvážnejšiu v ich doterajšej kariére. "Pri pohľade do spätného zrkadla som neveril vlastným očiam. Bolo to to najhoršie, čo som v ňom dosiaľ videl," poznamenal víťaz pretekov Tony Stewart.

Už v nedeľu je na programe 55. ročník pretekov 500 míľ v Daytone, elitného okruhu NASCAR. Organizátori ale vyhlásili, že trať stihnú pripraviť a to aj vrátane rekonštrukcie poškodených bezpečnostných bariér i plota.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články