Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Boston tento týždeň bez Cháru
Zdielať na

Boston tento týždeň bez Cháru

Zdroj: sita - Zdeno Chára Boston Bruins

Hokejový Boston si bude musieť tento týždeň zvyknúť na život bez svojho kľúčového hráča.

Pre zranenie nohy nebude v stretnutiach proti Los Angeles, Ottawe a Philadelphii k dispozícii slovenský obranca Zdeno Chára. Pre denník Boston Globe to potvrdil zdroj, ktorý je zoznámený s diagnózou. Ak zotavovanie kapitána Bruins pôjde dobre, do hry sa vráti 19. decembra v domácej TD Garden proti Montrealu. Ak bude potrebný na uzdravenie dlhší čas, Chára si možno dres neoblečie do Vianoc a vráti sa až po nich 28. decembra proti Phoenixu. Vedenie klubu zatiaľ o zdravotnom stave opory defenzívy neinformovalo.

Chára sa zranil počas presilovky v druhej tretine sobotňajšieho stretnutia proti Columbusu. Z ľadu i do šatne išiel bez pomoci. Po stretnutí v Columbuse chodil bez väčších obmedzení, podľa Globe sa v nedeľu podrobil vyšetreniam v Bostone. Vzhľadom na očakávanú dĺžku absencie by mohol mať trenčiansky rodák natiahnuté väzy v kolene. Tento typ zranenia si väčšinou vyžaduje dvojtýždňový pokoj.

Chára v tejto sezóne odohral 28 stretnutí, v ktorých strelil 6 gólov a pridal 13 asistencií. Na ľade strávil v priemere v každom zápase 24:48 min, so štyrmi gólmi v presilovkách je v tejto štatistike lídrom Bruins. Spolu s partnerom z obrany Johnnym Boychukom ustrážili v zápasoch najväčšie ofenzívne hviezdy súperov. Namiesto Cháru dostane v Los Angeles šancu Steven Kampfer, ktorý nehral od 17. novembra. Chára počas vyše päťročného pôsobenia v Bostone doteraz vynechal len dvanásť stretnutí.

Súvisiace články