Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
PRVÉ ZÁBERY: Po páde lietadla nastal obrovský výbuch
Zdielať na

PRVÉ ZÁBERY: Po páde lietadla nastal obrovský výbuch

Ruským záchranárom sa podarilo nájsť v blízkosti rieky Volgy obe čierne skrinky. Práve tie môžu objasniť okolnosti nehody lietadla Jak-42, v ktorom zahynula slovenská hokejová hviezda Pavol Demitra spolu s celým tímom KHL Lokomotiv Jaroslavľ. Pozrite si prvé zábery z nehody, ktorá otriasla celým svetom!

Na internete sa už objavili prvé zábery z pádu lietadla Jak-42. Pozrite si ich spolu s animáciou, ktorú vytvoril server Lifenews.ru na základe zatiaľ dostupných informácií.

Podľa dispečera z letiska sa stroj, ktorý nenabral dostatočnú rýchlosť, nemohol odlepiť od vzletovej dráhy. Vzlietol preto až z poľa. Pilotovi sa potom nepodarilo nabrať výšku a necelú minútu po štarte zavadil krídlom o stožiar antény. Stroj sa potom natočil ľavým krídlom na bok a začal padať k zemi. O chvíľu neskôr zostali z neho len dva kusy. 

Objavilo sa veľa teórii možných príčinách havárie. Tou najpravdepodobnejšou je zlé palivo, ktoré neposkytlo motorom potrebný ťah. Viac o tejto príčine sa dozviete tu. Odborníci vinu pripisujú tiež pilotovi.

lifenews.ru

Súvisiace články