Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Profil Pavla Demitru (†36). Pán hráč s veľkým srdcom
Zdielať na

Profil Pavla Demitru (†36). Pán hráč s veľkým srdcom

"Ďakujeme ti Pavol za krásne chvíle, ktoré si nám pripravil." To sú slová legendárneho českého hokejového komentátora Roberta Zárubu. A to po poslednom zápase v reprezentačnom drese. Hráč s veľkým srdcom nečakane dobojoval aj v skutočnom živote. 7. septembra 2011 spolu so spoluhráčmi neprežil nehodu klubového lietadla.

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Pavol Demitra odohral posledný duel s dvojkrížom na prsiach v máji. Po zápase s Dánskom sa neubránil slzám. Diváci ho nechceli pustiť z ľadu. 

Už dlhšiu dobu som hovoril, že toto je môj posledný šampionát. Naznačoval som to už po ZOH vo Vancouveri. Výsledky na tohtoročných majstrovstvách sveta nemajú vplyv na moje rozhodnutie. Je to veľmi ťažká rozlúčka, veľmi ma bolí. Určite ja i každý z tímu som si ju predstavoval inak,“ povedal v máji Demitra.

Otec, manžel, hviezda...

Tridsaťšesťročný útočník mal na svojom konte 76 stretnutí v reprezentačnom drese, v ktorých dal 27 gólov. Z majstrovstiev sveta má bronz z Helsínk 2003, hral aj na šampionátoch v rokoch 1996, 2004, 2005 a 2007 i na ZOH 2002, 2006 a 2010. Bol otcom dvoch detí. Zaujal aj harmonickým vzťahom s manželkou Majkou.

Sovietske lietadlo opakovalo štart

Tím KHL Lokomotiv Jaroslavľ letel z ruského Jaroslavľu na prvý súťažný zápas s Dynamom Minsk do Bieloruska. Lietadlo sovietskej výtoby JAK-42 sa malo zrútiť kúsok od letiska, krátko po štarte, pričom sa pokúšalo odlepiť zo zeme na dvakrát.

Zrejme zavadilo o anténu majáku, rozpadlo sa na kusy a zhorelo. Väčšina tiel popadala do rieky Volgy. Podľa ruských médií sa lekári pokúšajú udržať pri živote dvoch ľudí. Jeden z nich je člen tímu, hokejista Alexander Galymov, a druhý letecký technik. 

Medzi mŕtvymi majú byť aj českí hokejisti  Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek.

TV JOJ

Súvisiace články