Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Keď tvrdí chlapi plačú... Demitra s Višňovským skončili v reprezentácii
Zdielať na

Keď tvrdí chlapi plačú... Demitra s Višňovským skončili v reprezentácii

Zdroj: facebook

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Pavol Demitra odohral posledný duel s dvojkrížom na prsiach. Po zápase s Dánskom sa neubránil slzám. Diváci ho nechceli pustiť z ľadu. Koniec v reprezentačnom drese oznámil po zápase aj Ľubomír Višňovský.

Pri slovenskej štátnej hymne sa fanúšikovia rozlúčili s kapitánom Demitrom, ktorý ukončil reprezentačnú kariéru. Na reklamnom ovále sa objavil nápis "Ďakujeme, Paľo Demitra!" a spievanie hymny vystriedal mohutný potlesk fanúšikov. Ten pokračoval aj po hymne a Orange arénou sa ozývalo zborové "Ďakujeme! Ďakujeme!“. Fantastické publikum v Bratislave neopúšťalo svoje sedačky ani niekoľko minút po odchode hráčov do mixzóny v nádeji, že Demitra medzi nich ešte raz zavíta.

Pavla Demitru môžete podporiť aj tu.

Približne po troch minútach sa za zvukov piesne "Aj tak sme stále frajeri“ dočkali najprv kapitána Demitru a potom aj ostatných slovenských reprezentantov. Na záver si Demitra symbolicky vyzliekol dres národného tímu s číslom 38, pobozkal ho a venoval jednému z fanúšikov.

Už dlhšiu dobu som hovoril, že toto je môj posledný šampionát. Naznačoval som to už po ZOH vo Vancouveri. Výsledky na tohtoročných majstrovstvách sveta nemajú vplyv na moje rozhodnutie. Je to veľmi ťažká rozlúčka, veľmi ma bolí. Určite ja i každý z tímu som si ju predstavoval inak,“ povedal v nedeľu po poludňajšom tréningu Pavol Demitra.

Tridsaťšesťročný útočník má na svojom konte zatiaľ 76 stretnutí v reprezentačnom drese, v ktorých dal 27 gólov. Z majstrovstiev sveta má bronz z Helsínk 2003, hral aj na šampionátoch v rokoch 1996, 2004, 2005 a 2007 i na ZOH 2002, 2006 a 2010.

Po sobotňajšom zápase s Fínskom sa Demitrovi rovnako ako jeho spoluhráčom len veľmi ťažko zaspávalo. „Celé mužstvo posledných päť dní nemôže spať. Pre každého je to veľmi zlá skúsenosť. Veľmi sme chceli, ale nevychádzalo nám to. Na tomto turnaji sme nedominovali v zápasoch ako na olympijskom vo Vancouveri. Bolo veľmi ťažké a smutné počúvať hymny súperov. Predstavovali sme si to inak, máme výborný tím, už však nič nemôžeme vrátiť späť,“ hovoril so smútkom Demitra.

Hráč Lokomotivu Jaroslavľ prežíva na šampionáte veľké emócie. Slováci odohrali so súpermi vyrovnané duely, po víťazstve nad Slovinskom štyrikrát po sebe prehrali o jeden gól. „Každého posledný neúspech veľmi bolí, obetovali sme veľmi veľa, aby bol výsledok oveľa lepší. Fanúšikovia si zaslúžia, aby sme sa s nimi rozlúčili víťazstvom. Máme super fanúšikov. Niektorým ľuďom však asi robí dobre, keď prehrávame. Tí si musia uvedomiť, čo všetko sme pre Slovensko a jeho zviditeľnenie vo svete cez hokej urobili,“ dodal Demitra.

"V reprezentácii som proti Fínsku začínal a teraz proti Fínsku končím. Už nemám motiváciu reprezentovať, tou poslednou bol domáci šampionát. Telo je unavené, keď sa musím premáhať, asi to už nemá význam. Mám tri medaily a pekné spomienky. Je mi ľúto, že sme ľudí sklamali." povedal pre médiá po zápase s Dánskom Ľubomír Višňovský.

Súvisiace články