Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gáborík: V Hanlonovi chyba nebola!
Zdielať na

Gáborík: V Hanlonovi chyba nebola!

Zdroj: tasr - Gáborík s Hanlonom

Tak trochu sa to podobalo na Vancouver. Vtedy hokejisti plakali. Teraz emócie skrývali. Alebo ich ani nedali najavo. Viacerí hráči slovenského výberu po prehre s Fínskom odignorovali médiá a tým aj svojich fanúšikov.

Michal Handzuš, Marián Hossa, Jaroslav Halák, Dominik Graňák, Milan Jurčina či Marián Gáborík však dokázali aj po štvrtom prehranom dueli komunikovať. Hviezdneho útočníka New Yorku Rangers prehra šokovala. "Nehrali sme tak, ako sme mali, ťažko sa to hodnotí. Prvá tretina bola dobrá, no potom nás Fíni predčili v mnohých herných situáciách, mali veľa šancí a my sme sa nedokázali presadiť. Nebolo to o tom, že by sme nevládali. Každý chcel, každý bojoval, ale bolo to pasívne."

Prvýkrát na šampionáte sme strelili v zápase úvodný gól. „Druhý gól by ich položil, mali sme tam šance, mohlo tam niečo padnúť. Je to veľká škoda. Tlak na nás samozrejme bol, ale hokej hráme už dlho a všetci sme na to zvyknutí. Na to sa nemôžeme vyhovárať. Malo to hlavu aj pätu, plnili sme si hráčske povinnosti, netreba hádzať vinu jeden na druhého. Vyhrávame i prehrávame ako kolektív. Nie je tam žiadna chyba v trénerovi, každý si ho pochvaľoval. Sme v tom namočení všetci.“

Na turnaji sme podľa súpisky mali patriť medzi jednoznačných favoritov. Pred šampionátom sa spomínal iba boj o medaily, štvrťfinále malo byť povinnosťou. Štvrtýkrát v rade to nevyšlo a väčšina hráčov avizovala koniec kariéry. Platí to aj pre Mariána Gáboríka? „Vôbec. Vždy rád prídem reprezentovať, som pomerne mladý hokejista, vždy sa budem do reprezentácie tešiť. Je to veľká škoda, že to teraz nevyšlo. Mali sme kvalitný tím a sami sme si to pokazili, čo je škoda najmä preto, že hráme doma. Je to aj pre nás veľké sklamanie, ale turnaj ešte nekončí a posledný zápas s Dánskom budeme hrať najlepšie ako vieme. Ide o našu hrdosť a česť, na ľade necháme všetko, nesmieme sa dať predsa zahanbiť."

Súvisiace články