Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Štvrtá prehra o gól po sebe, Hanlon neskrýva životné sklamanie
Zdielať na

Štvrtá prehra o gól po sebe, Hanlon neskrýva životné sklamanie

Zdroj: sita - Sklamaný Glen Hanlon

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon po neúspešnom pokuse o postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach vyhlásil, že domáci tím sa chce s turnajom rozlúčiť pondelňajším víťazstvom s Dánskom.

Práve tento duel teoreticky mohol rozhodovať o postupe Slovenska do eliminačnej fázy, akékoľvek matematické šance ale stratili na reálnosti sobotňajšou prehrou 1:2 s Fínskom.

„Je to najväčšie sklamanie v mojej trénerskej kariére. Vydali sme však zo seba maximum, všetci sme tvrdo pracovali, pokúsili sme sa o víťazstvo a dúfali sme až do konca. Nevyšlo to. Pred zápasom s Fínskom sme verili vo svoje šance,“ povedal Hanlon a pokračoval: „Ak by sa turnaj začal zajtra, nič by som nezmenil, neľutujem ani jeden svoje rozhodnutie. Zároveň chápem sklamanie fanúšikov, očakávania boli obrovské. Môžem vás ale uistiť, že sa všetci cítime hrozne a nepredpokladám, že dnes zaspím. Ani my sme takýto neúspech rozhodne neočakávali. Máme však záväzok voči fanúšikom, čaká nás duel s Dánskom a musíme sa pokúsiť vyhrať.“

Kanadský kouč neidentifikoval ani jednu výraznú slabinu svojho tímu: „Nemyslím si, že to bolo vekom, hoci išlo o poslednú šancu tejto generácie. Som spokojný so všetkými hráčmi, určite nepoviem nič zlé ani na jedného z nich. Nebudem nikoho vyzdvihovať, no ani karhať. Nechceme sa na nič vyhovárať.“

Glen Hanlon odmietol jednoznačne odpovedať na otázku svojej ďalšej budúcnosti. „Milujem svoju prácu i Slovensko. Túto ponuku som prijal ako výzvu a zároveň nejde o môj prvý úväzok. Snažím sa všetko robiť najlepšie, ako viem. Odvolanie nie je pre trénera nič príjemné, ale určite to nie je tak, že by som teraz celý čas sedel a rozmýšľal nad svojou budúcnosťou. Navyše, čaká nás ešte zápas s Dánskom,“ uzavrel tréner slovenských hokejistov.

Súvisiace články