Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
MS v hokeji: V oficiálnych obchodoch ponúkali hokejový suvenír s nesprávnou vlajkou Slovenska
Zdielať na

MS v hokeji: V oficiálnych obchodoch ponúkali hokejový suvenír s nesprávnou vlajkou Slovenska

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / My Slováci sme si už zvykli na to, že si nás občas mýlia so Slovinskom alebo, že na našej vlajke chýba v grafike z cudziny štátny znak. Na domácom šampionáte by ste asi nič podobné neočakávali. Lenže, nikdy nehovor nikdy. Hokejovým fanúšikom v oficiálnych obchodoch predávame suvenír, na ktorom je slovenská vlajka slušne povedané pokazená.

Slovenskí organizátori už o tomto faux pas vedia. Zároveň však dodávajú, že sú v tom nevinne. Na pamätnom puku s vlajkami všetkých zúčastnených štátov práve tú slovenskú výrobca pokazil. Poradie farieb dal presne naopak. 

"Všetky oficiálne suveníry k majstrovstvám sveta pripravuje medzinárodná hokejová federácia a jej partner," informuje riaditeľka komunikácie MS 2019 Michaela Grendelová. 

Podľa neoficiálnych informácií boli podklady do Číny, kde sa puky vyrábajú, zaslané korektne. Chyba teda mohla nastať pri samotnej výrobe.

"Pokiaľ máme správne informácie, tak puky sa už prerábať nebudú a sú predávané tak ako ich momentálne môžete vidieť," dodáva Grendelová. 

Aby sme však boli presní, v bratislavskej fanzóne sa už nepredávali. Rovnako ani pri štadióne. Vraj sa minuli.

Súvisiace články