Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
MS v hokeji: Ladislav Nagy nenachádzal slová. Smútiť budeme len do polnoci, tvrdí Hudáček
Zdielať na

MS v hokeji: Ladislav Nagy nenachádzal slová. Smútiť budeme len do polnoci, tvrdí Hudáček

KOŠICE / Po mimoriadne dramatickom zápase Slovenska s reprezentantmi Kanady sa v posledných dvoch sekundách rozhodlo o víťazstve Kanaďanov. Rozhodol o tom Mark Stone. Slovenskí hráči po zápase neskrývali rozčarovanie.

Slovenskí reprezentanti otvorili skóre stretnutia v 8. minúte, keď po obliehaní kanadskej bránky dorazil puk do siete Matúš Sukeľ. O 64 sekúnd neskôr prišiel ďalší presný zásah slovenského tímu, po úspešne zrealizovanom brejku sa presadil Adam Liška. "Javorové listy" však do prestávky vyrovnali rovnako dvoma gólmi v krátkom časovom slede. Záver zápasu ale dopadol smutne. "Dostali sme dve sekundy pred koncom rozhodujúci gól, takže sa to ťažko hodnotí. Dnes to bol hokej skôr pre divákov, padlo veľa gólov. Myslím, že sme hrali dobre, naozaj sme bojovali a o to viac nás to mrzí, že sme dostali gól pred koncom. Minimálne bod alebo dva sme si zaslúžili," uviedol útočník Matúš Sukeľ. 

Treba ale povedať, že Kanada ako mimoriadne silnú súper dostala nevídaný počet zásahov do svojej brány. "Kanade sa nedáva päť gólov hocikedy. Chalani hrali veľmi dobre, najmä tretiu tretinu, keď sme prehrávali o gól. Išli sme za tým vyrovnávajúcim gólom. Rozhodol faul, ale za stavu 5:5 sme mali my presilovku a mohli sme ísť do vedenia. Chalani musia dať hore hlavu a z tohto zápasu si zobrať to dobré. V stredu máme ďalší zápas. Samozrejme, oslabenie musíme zlepšiť a tiež hru vo vlastnom obrannom pásme," opísal asistent trénera Andrej Podkonický. 

Rozčarovanie, sklamanie, no i odhodlanie

"Je to škoda, bod sme si zaslúžili. Bol to vynikajúci zápas. Vidíme, že môžeme hrať s každým. Nedali sme nejaké šance, ale taký je hokej. Pri tom poslednom góle som nevidel nahrávku do strany, ani tú strelu, chcel som sa natlačiť k žrdi, ale už som tam bol neskoro," reagoval brankár Marek Čiliak.

"Ťažko hľadať slová, neuveriteľné, čo sa stalo. Neviem, čo mám na to povedať. Je to obrovské sklamanie, musíme sa z toho pozbierať. Čaká nás ťažký zápas s Nemcami, pôjde o všetko a musíme ho zvládnuť. Škoda toho záveru. Dúfam, že aj rozhodcovia dostanú nejaké sankcie, pretože Buc dostal jasný krosček a nič. Som zvedavý, ako to budú riešiť," nevedel nájsť slová útočník Ladislav Nagy.

Útočník Libor Hudáček ale nevešia hlavy a dodáva: "Musíme nájsť hlavne tie pozitíva. Dali sme päť gólov Kanade, čo je určite pozitívne. Musíme sa však poučiť, pozrieme si video a rozanalyzujeme si to. Do polnoci to bude smútok a potom sa už musíme pozerať dopredu. Diváci nám dávajú energiu, ale to pískanie či fľašky dnes boli zbytočné. V ďalších zápasoch bude favoritmi my a musíme zvládnuť ten tlak, ktorý príde. Pozeráme sa na ďalší zápas s Nemcami, takže potrebujeme zregenerovať a vybehnúť na nich."

Súvisiace články