Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Švédi prvýkrát víťazne proti Taliansku, Nemci v dramatickom zápase zdolali Dánov
Zdielať na

Švédi prvýkrát víťazne proti Taliansku, Nemci v dramatickom zápase zdolali Dánov

BRATISLAVA/KOŠICE / V nedeľu v poobedňajších zápasoch základnej skupiny uštedrili Švédi Talianom debakel 8:0. Pripísali si tak prvé tri body do tabuľky. Nemci zdolali v dramatickom zápase Dánov tesne v pomere 2:1.

Nemecká hokejová reprezentácia zvládla aj svoj druhý zápas v základnej A-skupine na 83.
majstrovstvách sveta na Slovensku, keď v nedeľňajšom popoludňajšom zápase v Košiciach zdolala výber Dánska tesne 2:1. Strieborní medailisti zo ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu rovnako ako v sobotu v súboji proti Britom (3:1) neboli dominantní ani v nedeľu, ale do tabuľky si pripísali ďalšie tri body.

​Po bezgólovej prvej tretine, v ktorej rozhodcovia neuznali zásah Bergmanna, skórovali nemeckí
hokejisti dvakrát v druhej polovici druhej tretiny. Najprv sa presadil v presilovke Matthias Plachta a po ňom aj Frederik Tiffels, ktorý prekonal dánskeho brankára Dahma 11 sekúnd pred druhou prestávkou. V 51. min síce skorigoval Mathias Bau Hansen, ale Dánom sa už nepodarilo vyrovnať napriek hre bez brankára v závere duelu. Obaja súperi majú v pondelok voľno, v utorok Nemci vyzvú Francúzov a Dáni si zmerajú sily s Britmi.

Dánsko - Nemecko 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Góly: 51. Bau Hansen (Meyer, O. Larsen) - 31. Plachta (Draisaitl, Eisenschmid), 40. Tiffels (Kahun, Mauer)

Taliani s debaklom aj od Švédska

Hokejisti Talianska po výprasku od Švajčiarska (0:9) v úvodnom vstúpení na majstrovstvách
sveta 2019 utŕžili debakel aj od Švédov, ktorým podľahli 0:8 v nedeľňajšom stretnutí B-skupiny na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Spočiatku sa zdalo, že severania budú milostivejší ako "helvéti", keď po dvoch tretinách zápasu pod taktovkou slovenského arbitra Petra Stana viedli
iba 2:0.

​Hráči "Tre Kronor" si však kanonádu ušetrili na záverečnú tretiu časť, v ktorej súperovi nasúkali šesť gólov. Hetrikom sa blysol 28-ročný útočník Anton Lander, tri body za tri prihrávky si pripísal skúsený Loui Eriksson. Švédi prestrieľali Talianov pomerom 58:13. Škandinávske mužstvo si triumfom napravilo chuť po úvodnom nezdare s Českom (2:5). Úradujúci majstri sveta nastúpia v pondelok od 20.15 h proti Nórsku, Taliani sa po dni voľna predstavia v utorok od 16.15 h v súboji s Lotyšskom.

Taliansko - Švédsko 0:8 (0:1, 0:1, 0:6)
Góly: 3. Lander (Bratt, L. Eriksson), 26. Hörnqvist (E. Pettersson, L. Eriksson), 42. Lindblom (A. Kempe, W. Nylander), 43. Krüger (Rasmussen, M. Kempe), 49. Lander (L. Eriksson), 53. W. Nylander, 56. Lander (E. Lindholm), 59. Hörnqvist (A. Kempe)

Súvisiace články