Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po solídnom výkone prehra s favorizovanou Kanadou
Zdielať na

Po solídnom výkone prehra s favorizovanou Kanadou

PETROHRAD / Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v sobotňajšom súboji na 80. majstrovstvách sveta v Rusku s výberom Kanady 0:5 (0:2, 0:2, 0:1).

Zverenci trénera Zdena Cígera sa väčšiu časť duelu museli brániť favorizovanému mužstvu. Slováci majú na svojom konte stále šesť bodov a v tabuľke B-skupiny im patrí 5. miesto, Kanaďania sa s pätnástimi bodmi dostali na čelo o skóre pred Fínov.

Vo väčšej časti stretnutia základnej B-skupiny mali v petrohradskom Športovom paláci Jubilejnyj viac z hry hokejisti Kanady, ale aj Slováci ukázali pekné okamihy. Skóre duelu otvoril v 12. min obranca Morgan Rielly strelou od modrej čiary. Druhý presný zásah favorita pridal v 18. min Matt Duchene. Tretí gól Kanady pridal v početnej výhode Taylor Hall štvrtý tesne pred druhou sirénou Mark Scheifele. V tretej časti náskok Kanady zvýšil Derick Brassard. Duel nedohral slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý po zásahu pukom do tváre zamieril v 54. min do šatne.

V jubilejnom päťdesiatom vzájomnom zápase si Kanaďania pripísali 24. triumf, Slováci ich majú na svojom konte 22 a štyri súboje sa skončili nerozhodne.
Slovenská reprezentácia najbližšie nastúpi v nedeľu 15. mája o 19.15 h SELČ proti tímu Fínska.

MS B-skupina (Petrohrad/Rus.):

Kanada - Slovensko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly: 12. Rielly (Brassard), 18. Duchene (B. Marchand), 34. T. Hall (Mark Stone, McDavid), 39. Scheifele (Reinhart, Mark Stone), 51. Brassard (Perry, R. Murray)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Olenin (Rus.), Piechaczek (Nem.) - Kaderli (Švaj.), Lazarev (Rus.)

Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ceci, R. Murray, Matheson, Dumba - Mark Stone, Scheifele, M. Domi - Perry, Brassard, T. Hall - Gallagher, Ryan O’Reilly, Jenner - Duchene, McDavid, B. Marchand - Reinhart
Slovensko: J. Hudáček - Marinčin, Sekera, Meszároš, Švarný, Graňák, J. Mikuš, Jaroš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - M. Bakoš, Réway, Daňo - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - Cehlárik, Lušňák, Skalický

Favorizovaní Kanaďania začali duel náporom, ale neskôr Slováci ukázali niekoľko pekných okamihov. Skóre duelu otvoril v úvode 12. min obranca Rielly, ktorý od modrej čiary prekonal J. Hudáčka - 1:0. V 17. min mal dobrú šancu Viedenský, ktorého teč skončil tesne vedľa kanadskej bránky. Ešte pred prvou prestávkou využil chybu slovenskej defenzívy Duchene a úplne voľný pridal druhý gól Kanady. V 25. min nevyužil veľkú šancu mužstva SR Dravecký, ktorý neposlal puk do odkrytej bránky súpera. Slovenský tím potom nezužitkoval presilovku pri vylúčení Duchena. V 32. min tesne veľa pálil M. Bakoš. Na trestnú lavicu neskôr putoval M. Daňo a početnú výhodu zúročil T. Hall, ktorý nastavil hokejku do strely Marka Stona. Štvrtý gól Kanady pridal ešte pred druhou sirénou Scheifele, ktorý sa pred J. Hudáčkom presadil popri dvoch brániacich V úvode tretej časti sa Slováci ubránili pri vylúčení kapitána Sekeru. Kanaďania v ďalšom priebehu akoby šetrili sily, no stále mali prevahu a v 51. min "udrel" Brassard. Hokejisti Kanady si už potom ustrážili päťgólový náskok.

Súvisiace články