Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Komarov varuje Fínov. Slováci nebudú ľahkým súperom
Zdielať na

Komarov varuje Fínov. Slováci nebudú ľahkým súperom

PETROHRAD / Slovenská hokejová reprezentácia si v nedeľňajšom večernom zápase proti výberu Fínska na 80. majstrovstvách sveta v Rusku bude musieť dávať pozor na viacero fínskych útočníkov.

Jedným z nich je aj Leo Komarov, ktorý patrí k najskúsenejším ofenzívnym hokejistom vo výbere trénera Kariho Jalonena. Rodák z estónskej Narvy s ruskými koreňmi štartuje už na siedmom svetovom šampionáte, na svojom konte má zlato z Bratislavy 2011 či striebro z Minska 2014 a olympijský bronz zo Soči 2014. Počas doterajšej kariéry hral 29-ročný krídelník s viacerými slovenskými hokejistami - v moskovskom Diname získal Gagarinov pohár s Dominikom Graňákom, v NHL vo farbách Toronta hral s Richardom Pánikom alebo Martinom Marinčinom.

Fíni do nedeľňajšieho duelu proti Slovákom vstúpia ako veľký favorit, no Komarov to len skromne zhodnotil slovami: „Na tomto šampionáte som Slovákov ešte nesledoval, videl som iba súpisku. Slovensko však má vždy kvalitný tím. Na takomto turnaji už nie sú ľahké zápasy. My sa musíme držať nášho štýlu a snažiť sa o víťazstvo,“ povedal Leo Komarov.

Súvisiace články