Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zlé správy. Marko Daňo chýbal na ľade počas tréningu
Zdielať na

Zlé správy. Marko Daňo chýbal na ľade počas tréningu

PETROHRAD / Slovenský hokejový útočník Marko Daňo odstúpil z nedeľňajšieho duelu proti Francúzom (5:1) na 80. majstrovstvách sveta v Rusku.

A práve tento krídelník ako jediný z tímu SR chýbal na pondelkovom predpoludňajšom tréningu Slovákov vo vedľajšej hale Športového paláca Jubilejnyj.

"Marko mal dnes suchú prípravu. Najprv absolvoval fyzioprocedúry a liečbu, nasledne mal tréning na stacionárnom bicykli a strečing. Zajtra nastúpi na tréning a tam sa uvidí, či bude môcť nastúpiť v zápase," povedal v závere tréningovej jednotky lekár slovenskej výpravy Ján Grauzel a prezradil aj detaily: "Ide o natiahnutý sval v oblasti dolnej končatiny, ktorý ho vyradil z nedeľňajšieho stretnutia. Lieči sa to liekmi proti bolesti na uvoľnenie svalstva plus fyzioprocedúry sú základom v tejto liečbe. Pri bránke potiahol nohu, kým mal korčuľu na ľade. Rotáciou vlastného tela zacítil bolesť v oblasti triesla. Nebol tam žiadny kontakt, spôsobil si to vlastným telom. Bráni mu to v pohybe najmä do strán, v dynamike a odraze. Môže ho to vyradiť na jeden či dva dni, ale aj na týždeň. Dnes sa cítil dobre a bicykel toleroval úplne normálne. Robíme všetko pre to, aby mohol v utorok nastúpiť." Marko Daňo sa zranil v prvej tretine nedeľňajšieho stretnutia proti Francúzom. V druhej časti vykorčuľoval ešte na jedno striedanie, no potom už do hry nezasiahol.

Súvisiace články