Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeden za druhého! Jágr bránil mladého spoluhráča päsťami
Zdielať na

Jeden za druhého! Jágr bránil mladého spoluhráča päsťami

PRAHA / Najstarší strelec v histórii hokejových majstrovstiev sveta Jaromír Jágr sa postavil v zápase s Francúzskom v Prahe za svojho dvadsaťročného spoluhráča Dominika Simona a neváhal ho chrániť ani svojimi päsťami.

V 36. min sa pokúšal benjamínok českého tímu presadiť sa pred bránkou, čo sa nepáčilo francúzskym hráčom a pustili sa doňho vo štvorici. Jágr spoluhráča nenechal samotného a ponáhľal sa mu pomôcť, v kĺbku sa najviac strkal s Antoinom Rousselom, bývalým spoluhráčom v Dallase. Francúzsky útočník už pred zápasom sľuboval, že skúsi bývalého parťáka vytočiť.

"Nič sme si nehovorili, len som jednoducho chcel hrať tvrdo. Patrí to k hre. Nie ste tu v tanečnom klube. Na ľade nepoznám priateľa," povedal podľa webu českého Sportu Roussel o šarvátke s Jágrom.

Česká hviezda dala zapojením sa do ostrého súboja svojmu tímu nový impulz. Podobné situácie často nevyhľadáva. "Roussel je týmto známy. Išiel do nášho najmladšieho a pomaly i najmenšieho hráča. Takže je super, že sa ho Jarda takto zastal. Dobre, že mu dal. Roussel je taká sviňa, toto robí všade. Je dôležité, aby sme si všetci takto pomáhali. Určite Jardu všetci oceníme," uviedol pre iSport.cz útočník Tomáš Hertl.

Česi napokon súboj s Francúzmi zvládli a vyhrali 5:1. Jágrov postoj ocenil po zápase aj tréner Vladimír Růžička, ktorého potešilo, že sa hráči vedia postaviť jeden za druhého.

sita

Súvisiace články