Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hokejová hanba Slovákov. A hokejisti nie sú na vine
Zdielať na

Hokejová hanba Slovákov. A hokejisti nie sú na vine

BRATISLAVA/OSTRAVA / Nie je fanúšik ako fanúšik. Presvedčili sa o tom nielen tí v Ostrave, ale aj tí pri televíznych obrazovkách. Počas zápasu Slovensko - Nórsko bolo ukážkové povzbudzovanie až do momentu, keď prišilo vyhlásenie najlepšieho hráča Nórov. Niektorí fanúšikovia niesli prvú prehru nášho tímu asi ťažšie a dali to poriadne najavo.

Oblečený v slovenských farbách by chcel byť asi každý hokejový fanúšik, veď atmosféru, akú v Ostrave našim chlapcom fanúšikovia robia je perfektná.

Žiaľ po zápase s Nórmi by sa mnohí z našich farieb najradšej vyzliekli. Piskotom počas nórskej hymny sme si urobili poriadnu hanbu.

Závideniahodní fanúšikovia sa tak za pár sekúnd stali terčom kritiky.

"Je to štátny symbol, nešportové správanie môže nám vo svete ublížiť. Kazíme si renomé, čo je škoda, pretože máme super fanúšikov," myslí si sociologička Silvia Porubänová.

Napriek tomu, že sa hokejisti musia teraz koncentrovať na najbližší zápas a nezaoberať sa vonkajšími vplyvmi, piskot počas štátnej hymny Nórska zamrzel aj Zväz.

"My si podporu našich fanúšikov veľmi vážime, keďže nám vytvárajú viac ako domáce prostredie, ale to, že niektorí pískali počas nórskej hymny, my bohužiaľ ovplyvniť nevieme. Môžeme Nórom odkázať len to, že nás to mrzí," vyhlásil Tomáš Štulajter zo Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Nevhodné a nebezpečné

Nešportové správanie by si mali naši podľa sociologičky strážiť, keďže nás čakajú ešte zaujímavé zápasy.

"Treba si dať veľký pozor, keďže nás čakajú dve veľmoci Rusko a USA. Takže ruskú a americkú hymnu by si trúfol vypískať asi málokto, to už by bolo asi do oči bijúce a mohlo by to byť veľmi nevhodné a aj nebezpečné,"
myslí si sociologička.

"Bolo to nepríjemné, bola to maličká hanba. A ospravedlnenie? Ako sa chcú ospravedlniť? Chcú napísať na Nórske veľvyslanectvo, že prepáčte? Som veľmi rád, že ľudia prestali pískať," hovorí bývalý vynikajúci slovenský brankár a spolukomentátor zápasu Ján Lašák.

Pre dobrú vec

Naši fanúšikovia sa nechajú poriadne "vyhecovať" aj pre dobrú vec. Veď v desiatej minúte tretej tretiny na Lašákovu prosbu spieval "Macejka" celý štadión. "Reakcia bola fantastická. Ľudia boli úžasní," neskrýva nadšenie Janko.

To, či si naši z tohto faux pas zobrali ponaučenie, uvidíme na najbližšom zápase.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články