Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci stratili dvojgólový náskok! S Nórskom prehrali 2:3
Zdielať na

Slováci stratili dvojgólový náskok! S Nórskom prehrali 2:3

OSTRAVA / Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom štvrtom vystúpení v B-skupine MS v Ostrave s Nórskom 2:3 a skomplikovali si tak šance na postup do štvrťfinále.

Slováci majú po strede na svojom konte 7 bodov a v tabuľke ostravskej B-skupiny im patrí 3. miesto, Nóri sú s troma bodmi na šiestej pozícii.

Skóre stredajšieho duelu otvoril v 19. min v presilovke Tomáš Surový. Slováci na turnaji prvýkrát až v štvrtom súboji strelili prvý gól v stretnutí. Druhý gól tímu SR pridal v 22. min obranca Marek Ďaloga, no Nóri presnými zásahmi Nörsteböa a Rosseliho Olsena vyrovnali na 2:2. Rozhodnutie zariadil v 42. min Nörstebö druhým presilovkovým gólom.
V 27. vzájomnom súboji si Slováci nepripísali jubilejný 20. triumf nad Nórmi, ale šiestu prehru, prvýkrát na MS.

B-skupina (Ostrava):

Slovensko - Nórsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 19. Surový (Gáborík, L. Hudáček), 22. Marek Ďaloga (J. Mikuš, Tatar) - 26. Nörstebö (Holös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Holös)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Bartovič 10 min za napadnutie hlavy a krku, Meszároš (obaja SR) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Vinnerborg - Dahmén (obaja Švéd.), Tošenovjan (ČR), 8812 divákov

Slovensko: J. Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Marek Ďaloga, Baranka, J. Mikuš - L. Hudáček, Surový, Gáborík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Tatar, Viedenský, Jurčo - Dravecký, Lušňák, M. Daňo - Miklík
Nórsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Trygg, Tollefsen, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Ask, Thoresen - Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - K. Forsberg, Trettenes, Bastiansen - Roest, Röymark, Stene

Začiatok mali vydarenejší Nóri, ale pri presilovke ich jedinú vyloženú šancu zneškodnil J. Laco. Na opačnej strane Slováci tiež pohrozili v početnej výhode, no v skrumáži nedopravili puk do súperovej bránky. V 13. min po krížnej prihrávke netrafil Lacovu bránku Stene. Slovákom sa nedarilo dostať na dlhší čas do útočného pásma, v závere prvej časti však hrali presilovku a Surový našiel recept na gólmana Haugena - 1:0.

V 22. min napriahol od modrej čiary Marek Ďaloga a puk skončil druhýkrát v Haugenovej bránke - 2:0. Nórom sa podarilo využiť vylúčenie Surového už po dvadsiatich sekundách, v 26. min prestrelil slovenského gólmana aj s dávkou šťastia Nörstebö. Slovenskému tímu viazla kombinácia a nepodarilo sa mu využiť ani presilovku. V 38. min sa dostal do úniku M. Daňo, ale namiesto strely nepresne prihral a bolo po šanci.

V úvode III. tretiny putoval na tresnú lavicu autor druhého slovenského gólu Marek Ďaloga a po 26 sekundách presilovky poslal Nórov do vedenia Nörstebö. V 48. min putoval predčasne pod sprchy obranca Meszároš za pichnutie a nórsky tím získal výhodu päťminútovej presilovky. Pridalo sa k tomu aj vylúčenie Baranku, ale Slováci sa s vypätím všetkých síl ubránili. Dve minúty pred koncom tréner Vůjtek odovolal z bránky J. Laca, no tím SR napriek tlaku nevyrovnal.

Súvisiace články