Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zásnuby počas zápasu MS v hokeji. V Prahe burácali tribúny
Zdielať na

Zásnuby počas zápasu MS v hokeji. V Prahe burácali tribúny

Zdroj: fb Mistrovství světa IIHF

PRAHA / Pražská O2 Arena v pondelok večer mohutne burácala nielen po góloch českého tímu v zápase hokejových majstrovstiev sveta s Kanadou, ale aj pred jeho začiatkom aj pri predstavení mužstva majstrov sveta 1985 či v jeho polovici počas zásnub.

Pred tridsiatimi rokmi oslavovalo Československo zlato po výhre 5:3 nad Kanadou v dnešnej pražskej Tipsport aréne. Bol to zároveň posledný titul majstrov sveta domáceho tímu pred pražským publikom. Veľké ovácie si užil aj kapitán výberu Dárius Rusnák, ale aj Igor Liba, Jiří Šejba, Jiří Hrdina, Vladimír Kameš, Jiří Lála, Pavel Richter, Petr Rosol, Jaroslav Benák, Arnold Kadlec, Radoslav Svoboda, Jaromír Šindel či tréneri Luděk Bukáč so Stanislavom Neveselým. Jeden z vtedajších benjamínov tímu Vladimír Růžička bol v hlavnom zápase večera na striedačke českého mužstva. Mnohí zo šampiónov sa videli po dlhej dobe. Kompletne sa nestretli, Vincent Lukáč sa nevydal z Košíc do Prahy, podľa webu hokej.cz zvažuje v najbližších dňoch návštevu Ostravy. Pre pracovné povinnosti v Nitre chýbal Antonín Stavjaňa, Eduard Uvíra zostal v Nemecku a Michal Pivoňka v USA. "Hral som päťkrát na majstrovstvách sveta, raz na olympiáde v Sarajeve, ale šampionát v roku 1985 bol najkrajší. Nie som typ, ktorý by nejako spomínal, keď sa však k nemu vrátim, vybavím si predovšetkým neskutočnú atmosféru. S ľuďmi v hľadisku sme boli ako jedna partia. Hnali nás, podporovali. Nezabudnuteľné," povedal v rozhovore pre Hokej.cz Arnold Kadlec.

Na střídačce se pár minut před úvodním buly zápasu s Kanadou objevila část zlaté party z mistrovství světa v roce 1985....

Posted by Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 on 5. máj 2015

Druhýkrát bola vypredaná O2 Arena vo vare v polovici duelu pri zásnubách Patrika a Elišky. Počas reklamnej prestávky sa na veľkej obrazovke objavil záber, ako mladý muž požiadal svoju priateľku o ruku. Maskoti šampionátu Bob a Bobek podľa webu českého Blesku priniesli Patrikovi ružu a Eliška so slzami na tvári povedala za burácania tribún "áno".

Súvisiace články