Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Fíni zdolali Slovincov, Rinneho séria stále trvá
Zdielať na

Fíni zdolali Slovincov, Rinneho séria stále trvá

PRAHA / Fínska hokejová reprezentácia bez väčších problémov zvládla zápas, keď v ostravskej ČEZ aréne zdolala výber Slovinska 4:0.

Fíni majú po štvrtku na svojom konte 9 bodov a v tabuľke B-skupiny sa dostali pred Slovákov, Slovinci zostávajú na nule. Už tretie čisté konto za sebou dosiahol fínsky brankár Pekka Rinne, ktorý na tomto šampionáte neinkasoval už 193 minút a 41 sekúnd. Naposledy ho prekonal Američan Bonino v 47. min úvodného zápasu "Suomi" na MS, Rinne neinkasoval ani jeden gól od Dánov, Nórov ani Slovincov.

Fínsky výber potvrdil úlohu favorita, počas celého duelu hral s ľahkosťou a mal prevahu - hernú aj streleckú. Skóre stretnutia otvoril v 6. min Komarov a o 41 sekúnd neskôr pridal gólovú poistku Kontiola. V druhej tretine pridali Fíni ďalšie dva góly, do streleckej listiny sa zapísali Barkov a v presilovke Kemppainen. V tretej časti si zverenci trénera Kariho Jalonena udržali náskok a s prehľadom získali tri body.

MS B-skupina (Ostrava):

Fínsko - Slovinsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Góly: 6. Komarov (Pesonen, Kemppainen), 7. Kontiola, 22. Barkov (Donskoi, J. Jokinen), 36. Kemppainen (T. Ruutu, Aaltonen)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš (SR), Piechaczek (Nem.) - Fluri (Švaj.), Carnathan (USA), 6452 divákov

Súvisiace články