Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Švédi sa potrápili, ale napokon zdolali Nemcov
Zdielať na

Švédi sa potrápili, ale napokon zdolali Nemcov

PRAHA / Hokejisti Švédska zdolali Nemcov 4:3 vo štvrtkovom večernom stretnutí v A-skupine majstrovstiev sveta v Prahe.

Severania majú po piatich zápasoch 11 bodov a v tabuľke sú na 2. mieste za suverénnymi Kanaďanmi, ktorí majú o zápas menej, ale o bod viac.

Švédi strelili v rozpätí 1:25 min v prvej tretine dva góly, keď sa presadili hráči z druhého útoku Oscar Möller a Joakim Lindström. Severania však o dvojgólové vedenie prišli. Ešte v prvej tretine znížil Marcus Kink na 1:2 a v polovici stretnutia si Krämmerov bekhend našiel miesto za chrbtom Jhonasa Enrotha - 2:2. Odpoveď favorita prišla až v 43. min z hokejky Johna Klingberga, ktorý efektne tečoval strelu kolegu z obrany Staffana Kronwalla. Na 4:2 pre Švédsko zvýšil v 49. min po parádnej individuálnej akcii druhým gólom v stretnutí Möller. Nemcov to nepoložilo a v 55. min Matthias Plachta znížil na 3:4. Na vyrovnanie sa však už nezmohli ani v hre bez brankára, a tak si pripísali tretiu prehru na MS 2015.

Kuriozitou zápasu bol moment z prvej tretiny, keď prasknuté plexisklo vyhnalo hráčov z ľadu už po 10 minútach. Zvyšok prvej tretiny sa dohral spoločne s druhou časťou hry.

MS A-skupina (Praha):

Švédsko - Nemecko 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Góly: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (S. Kronwall, V. Rask), 49. Möller (Danielsson) - 16. Kink (Rieder), 30. Krämmer, 55. Plachta (Gospelt, Seidenberg)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, navyše Daschner (Nem.) 5+ 20 min za nedovolené bránenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Sidorenko (Biel.) - McIntyre (USA), Šefčík (SR)

Súvisiace články