Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Starostovia LA a NY uzavreli pred finále play-off stávku
Zdielať na

Starostovia LA a NY uzavreli pred finále play-off stávku

Zdroj: noviny.sk

LOS ANGELES / Pred stredajším prvým duelom finále play-off zámorskej hokejovej NHL medzi klubmi Los Angeles Kings a New York Rangers uzatvorili starostovia oboch miest a guvernéri oboch dotknutých štátov verejné stávky na výsledky celej série.

Starosta kalifornského LA Eric Garcetti prisľúbil, že v prípade celkového triumfu mužstva z východného pobrežia USA zaspieva v televíznej talk show Jimmy Kimmel Live! naživo známu pieseň "New York, New York", ktorej najznámejším interpretom bol Frank Sinatra. Ak cenný Stanleyho pohár získa tím Los Angeles Kings, starosta New Yorku Bill de Blasio v rovnakom programe predvedie divákom svoju spevácku interpretáciu skladby "I Love L.A." od Randyho Newmana.

Kým pre starostov bude finálová séria poriadnou výzvou a pri plnení dohody si môžu urobiť poriadnu hanbu, guvernéri amerických štátov Kalifornia a New York si vzájomne sľúbili vecné dary v prípade celkového triumfu konkurenčného mužstva. Jerry Brown z Kalifornie v prípade úspechu Rangers pošle svojmu partnerovi z druhého konca USA organické ryžové koláčiky a pribalí aj knihu o histórii Kalifornie. Newyorčan Andrew Cuomo sľúbil plnenie stávky v podobe darčekového koša s názvom "Chuť New Yorku" aj so špeciálnymi marinádami a omáčkami na kuracie krídelká a fľašou vína z vychýrenej oblasti Finger Lakes.

Súvisiace články