Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V zámorí sa rokuje o obnovení Svetového pohára už v roku 2016
Zdielať na

V zámorí sa rokuje o obnovení Svetového pohára už v roku 2016

Zdroj: sita, Gary Bettman

Podľa komisára Garyho Bettmana sú rozhovory na dobrej ceste, aj keď ešte nie sú veci doriešené. Svetový pohár sa doteraz konal v rokoch 1996 a 2004, nadviazal na bývalý Kanadský pohár.

"Myslím si, že je to dôležité a že je skvelá šanca na jeho obnovenie," povedal Bettman pred začiatkom finálovej série Stanleyho pohára.

Svetový pohár 2004 sa hral v siedmich mestách v Severnej Amerike a Európe, finále bolo v Toronte. Tentoraz návrh hovorí o tom, že by sa hralo iba v Toronte, poprípade ešte aj v Montreale.

V zámorí sa ešte nerokovalo o účasti hráčov NHL na olympijskom turnaji v Pjongčangu 2018. V zákulisí sa hovorí, že podujatie v Kórejskej republike nie je pre ligu zaujímavé z marketingového ani televízneho hľadiska, majitelia by navyše prišli o veľké financie. "Musíme to vyriešiť, ale nie je potrebné to doťahovať so Svetovým pohárom. Uvidíme, kam povedú rokovania," uviedol Bettman. Svetový pohár je pre NHL a hráčsku úniu lukratívnejší, lebo súťaž nemusia prerušiť na takmer tri týždne.

Bettman stále verí, že hráči NHL by mali reprezentovať svoje krajiny na medzinárodnom poli. "Vieme, že pre hráčov je dôležité nastupovať za svoje krajiny. Rozumieme tomu a rešpektujeme to," doplnil komisár NHL.

Súvisiace články