Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
KHL: Spartak Moskva ukončil v Bratislave negatívnu sériu
Zdielať na

KHL: Spartak Moskva ukončil v Bratislave negatívnu sériu

Zdroj: sita, Slovan-Spartak Moskva

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v domácom prostredí so Spartakom Moskva 0:3.

Rovnako ako v septembri v ruskej metropole (0:5) nedokázali slovanisti streliť finančne sa trápiacemu klubu ani v nedeľu gól a z tribún Slovnaft arény sa na adresu hráčov niekoľkokrát ozýval piskot.

Spartak ukončil devätnásťzápasovú sériu bez víťazstva, naposledy sa z úspechu v podobe troch alebo dvoch bodov tešil 6. decembra 2013. Za ostatné takmer tri mesiace získal bývalý slávny klub do nedele iba štyri body.
Slovan definitívne skončí v tabuľke Západnej konferencie na 11. mieste a v Pohári nádeje nastúpi v prvom kole 7. marca v Moskve proti Spartaku alebo v Minsku proti Dinamu. Odveta je na programe 10. marca v Slovnaft aréne. Ešte predtým čaká na slovanistov posledný súboj základnej časti, v utorok 4. marca privítajú doma Medveščak Záhreb.

Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - Spartak Moskva 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 31. Kulik (Pešechonov, P. Medvedev), 44. Sergejev (Lemťugov), 49. Špirko (Sergejev, Lemťugov)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: 49. Daňo 5 min za hrubosť - 49. Anderson 5 min za hrubosť, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Ščeňov - Pavlov, Meňšich, 10 055 divákov

Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Mojžíš, J. Brejčák - Šatan, Radivojevič, L. Hudáček - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - M. Bakoš, A. Šťastný, M. Daňo - 21. T. Mikúš
Spartak: Šesťorkin - Kulik, Bodrov, Želdakov, A. Sergejev, Mamkin, V. Sorokin, Grišin, Jermakov - Volkov, Kvaša, Viačeslav Kozlov - Lemťugov, Wandell, Špirko - Anderson, A. Nikulin, Toluzakov - P. Medvedev, Bobrov, Pešechonov

Vo vyrovnanom zápase to bol dlho súboj strelcov s brankármi Janusom a Šesťorkinom. Ani jeden tím si nevytvoril sústavnejší tlak a veľké šance boli sporadické. Po skončení prvej dvadsaťminútovky dostali tresty za menšiu potýčku Šatan a Špirko, k bratislavskému útočníkovi pribudol po devätnástich sekundách druhej časti hry na trestnej lavici aj Vondrka a hostia hrali dlho výhodnú presilovku štyroch proti trom. Domáca obrana sa napokon dokázala ubrániť. V polovici zápasu naskočil z "lavice hanby" na ľad Mihálik a išiel sám na Šesťorkina. V rozhodujúcej chvíli ho zahákoval Anderson a obranca Slovana netrafil presne. Od rozhodcov dostal druhú šancu pri trestnom strieľaní, spomedzi kruhov zvolil strelu a Šesťorkin vyrazil puk mimo.
O minútu neskôr na opačnej strane po závare pred bránkou sa dostal puk medzi kruhmi ku Kulikovi, ktorý našiel miesto medzi štvoricou brániacich hráčov a Janusom - 0:1. Domáci potom viackrát ohrozili Šesťorkina, ale hosťujúci gólman svoj tím podržal. Slovan dostal do kolien druhý gól Spartaka, keď sa presadil Sergejev. Bratislavčanom sa nedarila hra a mali problémy pri prechode do útoku. V 49. min predviedol peknú akciu Špirko a bekhendom poslal puk pod hornú žŕdku. Po oddychovom čase si to pred hosťujúcou bránkou rozdali Daňo s Andersonom. Spartak kontroloval až do konca hru, Slovan už nedokázal nájsť psychické i fyzické sily na odpoveď. Fanúšikovia dali belasým pocítiť svoju nespokojnosť s predvedenou hrou i výkonom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články