Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
KHL: Laco vychytal Slovan. Belasí bez play-off
Zdielať na

KHL: Laco vychytal Slovan. Belasí bez play-off

Zdroj: sita, Slovan-Donbas Doneck

BRATISLAVA / Hráči Slovana Bratislava prehrali v piatkovom domácom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Donbasom Doneck 1:2 a s určitosťou obsadia v tabuľke Západnej konferencii 11. miesto.

"Belasí" už pred začiatkom svojho zápasu prišli o šancu na postup do play-off. Po piatku majú na svojom konte z 52 duelov dovedna 67 bodov. Na poslednú postupovú 8. pozíciu v Západnej konferencii, ktorá patrí Lokomotivu Jaroslavľ, strácajú dva súboje pred koncom základnej časti nepreklenuteľných 11 bodov.

Slovan sa predstaví v Pohári nádeje, v ktorom budú jeho súpermi ďalšie mužstvá na 9. - 14. mieste oboch konferencií. Isté je, že Bratislavčania nastúpia už v 1. kole tejto súťaže.

Slovan v piatok v Slovnaft Arene prehrával od 6. min gólom Kiiskinena v presilovej hre, v úvode druhej časti vyrovnal M. Bakoš. Hostí poslal do vedenia v 52. min Wirtanen, domácim sa už nepodarilo vyrovnať a vynútiť si predĺženie.

Zverencov trénera Rostislava Čadu čakajú v zostávajúcom priebehu základnej časti ešte dve domáce stretnutia - v nedeľu proti Spartaku Moskva a v utorok proti Medveščaku Záhreb.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

Slovan Bratislava - Donbas Doneck 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Góly: 25. M. Bakoš (A. Šťastný, Škoula) - 6. Kiiskinen (Piganovič), 52. Wirtanen (Kiiskinen)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Buturlin - Lazarev, Palej (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, V. Mihálik, Mojžíš, J. Brejčák - Šatan, Radivojevič, Ölvecký - Miklík, Bližňák, Vondrka - L. Hudáček, J. Mikúš, Bartovič - M. Bakoš, A. Šťastný, M. Daňo
Doneck: J. Laco - Piganovič, Konev, Podhradský, C. Wilson, Bartulis, Razin - Kiiskinen, Wirtanen, Laine - Jakuceňa, Fedotenko, Dadonov - L. Kašpar, R. Robitaille, Kagarlickij - V. Zacharov, Sergej Varlamov, Torianik

Hosťujúci klub si aktivitou vynútil hneď v úvode dve vylúčenia súpera - v 39-sekundovej hre piatich proti trom sa Slovan dobre bránil, ale v početnej výhode o jedného korčuliara Donbas využil zmätok v domácej defenzíve a Kiiskinen do prázdnej bránky otvoril skóre duelu. Janus sa na nedostatok práce nemohol sťažovať a úspešne si poradil s ďalšími príležitosťami ukrajinského kolektívu v I. tretine. Na opačnej strane J. Laco nemusel čeliť veľkým šanciam ani súvislejšiemu tlaku "belasých". Hráči Donecka dominovali v osobných súbojoch a mali viac z hry.

V druhej časti Slovan zlepšil hru a už v 31. sekunde pohrozil Šatan, no J. Laco bol pripravený. V 25. min sa až pred bránku súpera predral A. Šťastný, slovenský gólman jeho akciu zastavil betónom, ale na dorážku M. Bakoša už bol prikrátky - 1:1. Po vyrovnaní si domáci vypracovali v II. tretine niekoľko ďalších šancí, no L. Hudáček, Radivojevič ani Vondrka neprekonali pozorného J. Laca.

V 43. min si Janus poradil s krížnou strelou Kiiskinena, na opačnej strane nepochodili J. Brejčák ani L. Hudáček. Druhý gól Donbasu pridal v 52. min Wirtanen, ktorý za domáceho brankára poslal vyrazený pokus Kiiskinena. Slovan sa v závere duelu snažil streliť vyrovnávajúci gól, ale nevyužil na to ani krátku power-play.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Po nepresvedčivej I. tretine sme zvýšili pohyb, tempo, energiu, agresivitu a vyrovnali sme nielen číselne, ale aj herne. Mali sme potom viac šancí a boli bližšie k víťazstvu, ale dobrý výkon súperovho brankára a aj šťastie hosťujúceho tímu zapríčinili, že sme nezískali ani bod."
Andrej Nazarov (tréner Donbasu): "Vydaril sa nám náročný zápas po dlhej prestávke. Som rád, že chlapci sa s tým vyrovnali. Stál proti nám silný súper, ale moji zverenci duel zvládli."
Martin Bakoš (útočník Slovana): "Chceli sme hrať pre divákov, veď nám chodí plná hala celý rok. Vedeli sme, že sme nepostúpili, ale chceli sme to dohrať so cťou. Málo sme sa tlačili do bránky a to asi rozhodlo. Možno nám chýbal gól, aký nám dal súper."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články