Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vůjtek by bral Šatana na MS. Chce sa s ním stretnúť
Zdielať na

Vůjtek by bral Šatana na MS. Chce sa s ním stretnúť

BRATISLAVA / Útočník Miroslav Šatan nemá zatvorené dvere do hokejovej reprezentácie Slovenska.

Tréner Vladimír Vůjtek sa chce spojiť s dlhoročným kapitánom národného tímu a spoločne s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja Igorom Nemečkom sa s ním porozprávať.

"Mira si veľmi vážim. Nikdy som ho neurazil a nehovoril o ňom zle. Radi by sme sa s Igorom Nemečkom s ním stretli a vykomunikovali si niektoré veci. Chcel by som sa opýtať na niektoré veci a čo si myslí do budúcnosti," povedal Vladimír Vůjtek a na priamu otázku, či by bral Šatana do mužstva pre majstrovstvá sveta 2014 v Bielorusku, odpovedal: "Áno, samozrejme."

Reprezentačný tréner už v súčasnosti myslí na májový svetový šampionát, kde chce zostaviť najsilnejší výber. Na rozdiel od Soči však nemôže rátať so všetkými hráčmi z NHL. "Nepočítame, že budeme mať k dispozícii viacerých hráčov. Zdeno Chára pôjde asi s Bostonom ďaleko v play-off, takisto aj Marián Hossa s Michalom Handzušom so Chicagom. Asi nám kluby NHL neuvoľnia ani mladších hráčov. Budeme radi za každého hokejistu, ktorý príde zo zámoria na šampionát," uviedol Vladimír Vůjtek.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články