Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO. Vůjtek zostáva trénerom SR, Sýkora generálnym manažérom
Zdielať na

VIDEO. Vůjtek zostáva trénerom SR, Sýkora generálnym manažérom

BRATISLAVA / Čech Vladimír Vůjtek zostáva naďalej trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie.

Spoločne s generálnym manažérom tímu Ottom Sýkorom ponúkli na stredajšom rokovaní výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja svoju rezignáciu, exekutíva ju však neprijala.

"Výkonný výbor neprijal ponuku Vladimíra Vůjtka a Otta Sýkoru zložiť funkcie a obaja budú pokračovať vo svojej práci do 31. mája. Pomaly začnú s prípravou na majstrovstvá sveta. Do Bieloruska pôjde realizačný tím v rovnakom zložení, ako bol v Soči,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Exekutíva SZĽH si v stredu vypočula hodnotenie olympijskej účasti z úst Vladimíra Vůjtka a Otta Sýkoru. S umiestnením i hrou vyslovila veľkú nespokojnosť, keďže tím mal pred odchodom do Soči iné ciele. "Dnes by sa mala už urobiť hrubá čiara za Soči, aby sme neovplyvňovali prípravu tímu na majstrovstvá sveta. Bol by som rád, ak by sa už robilo všetko pre slovenský hokej, aby sa skončilo so zákulisnými vojnami a písalo iba o športových veciach. Na zimných olympijských hrách nám nie všetko vyšlo, respektíve podarilo sa nám len málo vecí. Príprava je úplne iná ako na majstrovstvá sveta, kde máte viac času," povedal Vladimír Vůjtek, ktorého zotrvanie vo funkcii podporili aj hráči zo zámorskej NHL.

Šesťdesiatšesťročný rodák z Klimovíc sa stal trénerom Slovenska v auguste 2011. Odvtedy viedol reprezentáciu na dvoch majstrovstvách sveta. V roku 2012 jeho tím získal v Helsinkách strieborné medaily, o rok neskôr na rovnakom mieste vypadol vo štvrťfinále s domácim Fínskom. Na zimných olympijských hrách v Soči sa jeho zverencom nedarilo, keď nevyhrali ani jeden zo štyroch zápasov a obsadili 11. priečku spomedzi dvanástich účastníkov.

Generálny manažér reprezentácie Sýkora je v domácom liečení

Generálny manažér reprezentácie SR a generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Otto Sýkora má po návrate zo zimných olympijských hier v Soči zdravotné problémy. Funkcionára museli hospitalizovať už v závere minulého týždňa priamo v Soči. V utorok po návrate od Čierneho mora sa podrobil ďalším vyšetreniam a lekári mu nariadili pokoj. Zdravotné problémy súvisia s únavou i vyčerpanosťou.

"Je práceneschopný. V stredu sa zúčastnil na zasadnutí výkonného výboru SZĽH, po ktorom sa vrátil do domáceho liečenia. S trénerom Vůjtkom budú zatiaľ len telefonicky konzultovať prípravy na majstrovstvá sveta," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články