Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ovečkin sa ospravedlnil fanúšikom za neúspech Ruska na ZOH
Zdielať na

Ovečkin sa ospravedlnil fanúšikom za neúspech Ruska na ZOH

Zdroj: sita, Alexander Ovečkin

ARLINGTON / Hviezdny útočník Alexander Ovečkin sa oficiálne ospravedlnil za výkony ruskej hokejovej reprezentácie na XXII. zimných olympijských hrách v Soči.

Rusi sa na domácom turnaji prebojovali do štvrťfinále, v ktorom vypadli s napokon bronzovými Fínmi. Medzi kvarteto najlepších tímov neprenikla "zborná" pod piatimi kruhmi druhýkrát v rade, olympijskú medailu z mužského hokejového turnaja si Rusi odniesli naposledy zo Salt Lake City 2002.

"V prvom rade by som sa chcel ospravedlniť fanúšikom. Maximálne raz za život je šanca reprezentovať svoju krajinu na olympiáde v domácom prostredí a my sme nedosiahli očakávaný výsledok a nezískali medailu. Všetci priaznivci, ale aj médiá a vlastne všetci Rusi sú veľmi sklamaní. Život však ide ďalej," uviedol Ovečkin pre zámorské médiá po prvom tréningu tímu zámorskej NHL Washington Capitals po februárovej olympijskej pauze.

Ruská ofenzívna megahviezda bola veľmi sklamaná už po neúspechu vo Vancouveri 2010, kde jeho tím zastavili vo štvrťfinále domáci Kanaďania. Pocity z vypadnutia na turnaji v Soči u Ovečkina poznačili aj zdravotné problémy jeho otca, ktorý má problémy so srdcom. "Hneď, ako som sa dozvedel o tom, že je v nemocnici a môže zomrieť, som úplne zabudol na prehru s Fínskom. Išiel som za ním a strávili sme spolu nejaký čas. Som veľmi rád, že som ho videl. To je pre mňa najdôležitejšie," poznamenal Ovečkin, ktorý sa z Ruska do Washingtonu presunul v utorok. Najlepší strelec doterajšieho priebehu základnej časti NHL chápe kritiku na svoju adresu za účinkovanie v Soči. "Nedal som dostatok gólov. Je náročné všetko 'stráviť', pre mňa aj pre celé Rusko. Mám však takmer 30 rokov a musím sa s tým vyrovnať," dodal.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články