Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Janus odložil maturitu, teší sa na chladnejšie Fínsko
Zdielať na

Janus odložil maturitu, teší sa na chladnejšie Fínsko

BRATISLAVA / Jedným z debutantov na majstrovstvách sveta v slovenskej hokejovej reprezentácii bude aj brankár Jaroslav Janus.

Miestenku v kempe pred svetovým šampionátom si vypýtal výbornými výkonmi v Slovane Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige a oprávnenosť nominácie potvrdil v aprílových prípravných súbojoch.

"Jeden otáznik je vyriešený, idem na šampionát," vydýchol si po záverečnej nominácii prešovský rodák a pokračoval: "Teraz budeme čakať, kto pôjde chytať. Osobne si myslím, že začne Rasťo (Staňa, pozn.), pretože má určite viac skúseností ako ja a mám sa od neho čo učiť. Som veľmi rád, že tam idem a budem čakať na svoju šancu. Ešte neviem, ako sa rozhodol tréner, ale som pripravený a budem čakať na príležitosť.“

Slováci nezačali prípravu veľmi dobre

Dvakrát prehrali so Švédmi. V ďalšom priebehu však dvakrát zdolali Čechov a raz Bielorusov. V generálke na svetový šampionát, ktorou bol bratislavský turnaj Slovakia Cup, síce slovenský tím dvakrát neuspel a skončil na poslednom 3. mieste, predvedená hra už bola omnoho lepšia ako v úvode prípravy. "Čo sa týka nášho výkonu a hry, na Slovakia Cupe to už bolo lepšie ako predtým. Hrali sme zodpovednejšie a nepúšťali súperov do toľkých šancí. Myslím si, že chalani si v príprave šetrili góly na majstrovstvá,“ poznamenal s úsmevom Jaroslav Janus. "Nominácia ma teší a vážim si ju. Pre mňa to bude prvý seniorský šampionát. Verím, že dostanem nejakú príležitosť v bránke,“ dodal. Pre povinnosti v národnom tíme na svetovom šampionáte mladý gólman musel odložiť maturitu. "Určite ju nebudem robiť počas šampionátu, prekladám to na september,“ prezradil Janus.

Superzbraňou sila kolektívu

Zbraňou slovenskej reprezentácie pri minuloročnom ťažení za striebornou medailou na MS bola sila kabíny, zverencov tréner Vladimíra Vůjtka hnal vpred vynikajúci tímový duch. Hráči si niečo podobné pochvaľujú aj v súčasnosti. "V šatni je skvelá nálada. Myslím si, že mám dobre poskladané mužstvo a ešte prídu nejakí hráči z NHL. Sme skvelá partia. Verím, že na MS môžeme skončiť dobre,“ pokračoval.

Jaroslav Janus sa do Fínska teší napriek tomu, že ho opäť čakajú nižšie teploty v porovnaní so Slovenskom, kde sa výraznejšie oteplilo až v posledných dňoch. "Treba to trochu schladiť, aby sme neboli hlavami na dovolenkách. Vo Fínsku bude chladnejšie a určite hokejovejšie. Osobne sa tam veľmi teším a zmena počasia mi určite prospeje,“ poznamenal s úsmevom debutant na MS.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články