Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Debutant Bartek sa teší na MS: Lepšie teraz ako nikdy
Zdielať na

Debutant Bartek sa teší na MS: Lepšie teraz ako nikdy

BRATISLAVA / Na útočníka Martina Barteka čaká na 77. hokejových majstrovstvách sveta premiéra na tomto fóre až vo veku 32 rokov.

Odchovanec zvolenského hokeja s bohatými skúsenosťami z viacerých európskych ligových súťaží sa dostal do 25-člennej nominácia trénera Vladimíra Vůjtka ako jeden zo štrnástich útočníkov.

"Pocity pred odchodom na majstrovstvá sú super. To, že idem, som vedel dva dni dopredu. Tréner si ma zavolal a povedal mi to. Čakal som dlho a dočkal som sa. Bude to pre mňa veľká výzva hrať proti najlepším na svete. Ísť prvýkrát na svetový šampionát ako 32-ročný je omnoho lepšie, ako tam necestovať vôbec. Teším sa, že som sa dočkal a budem sa snažiť zahrať čo najlepšie," povedal Martin Bartek. Aj v jeho prípade možno hovoriť pred premiérou na MS o nervozite, ale tú si skúsený krídelník príliš nepripúšťa. "Aj ja mám trému, ale tá po úvodnom vhadzovaní opadne. Nechcem sa nechať ovplyvniť trémou, pretože potom sú chyby."

Útočník s čuchom na góly

Nechcel príliš hovoriť o svojich úlohách v mužstve a radšej sa vyjadril vo všeobecnej rovine. "Tréner preferuje hru na štyri útoky a každý v tíme má rovnakú úlohu. Budem spokojný s tým, čo mi kouč pridelí. Nebudem riešiť, či nastúpim v presilovkách alebo inokedy. Ide o to, aby sme vyhrávali," pokračoval Martin Bartek. Čo bude robiť počas voľného času v Helsinkách, ešte nevie, ale je pripravený reagovať flexibilne. "Do batožiny som si nezbalil nič špeciálne, vždy si beriem rovnaké veci. Uvidím, čo budú robiť chalani a prispôsobím sa," priznal skúsený hokejista.

Takisto ako pred rokom, keď Slováci získali na MS strieborné medaily, aj teraz vládne v kabíne slovenskej reprezentácie dobrá nálada. Práve kolektív bol silnou stránkou minuloročného výberu na svetovom šampionáte. "Partia je super, som tu už šiesty týždeň a som rád, že pokračujem aj ďalej. Dúfam, že na MS zahráme dobre a dosiahneme aj výsledky. V posledných týždňoch sme sa spoznávali, trénovali, hrali prípravné zápasy a cestovali. Ale teraz idú majstrovstvá a to je niečo iné," povedal Martin Bartek.

Prepad hokeja v Pardubiciach

Ten po troch sezónach končí na klubovej úrovni v Pardubiciach. Kým v predchádzajúcom ročníku sa tešil zo zisku majstrovského titulu, tentokrát "pernikári" skončili po základnej časti na 10. mieste a v predkole play-off nestačili na Kladno. Možno teda hovoriť o nevydarenej sezóne. "Ja osobne sa sťažovať nemôžem, ale ako mužstvo sme sklamali. Som rád, že si môžem predĺžiť súťažný ročník. Veľmi som nerátal s tým, že budem v záverečnej nominácii. Hralo sa mi dobre a pošťastilo sa," myslí si Martin Bartek.

Veľkou slabinou slovenskej reprezentácie v prípravných dueloch bola strelecká efektivita. V premieňaní šancí majú Slováci rezervy. "V medzinárodnom hokeji už veľa gólov nepadá. Ak dáme len dva góly a budeme vyhrávať, tak to bude dobré. Ak pri rovnakom počte gólov neuspejeme, dobré to nebude," dodal debutant v národnom tíme.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články