Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Gáborík chce reprezentovať! Definitíva po vyšetreniach
Zdielať na

Gáborík chce reprezentovať! Definitíva po vyšetreniach

BRATISLAVA/NEW YORK / Hokejový útočník Marián Gáborík možno napokon posilní slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku (3. - 19. mája).

Jeho tím Columbus Blue Jackets nepostúpil v zámorskej NHL do play-off a odchovanec trenčianskeho hokeja neprešiel vo svojom mužstve lekárskou prehliadkou, po ktorej oznámil svoju neúčasť na šampionáte, ale situácia sa v posledných hodinách zmenila. V stredu sa vo Philadelphii podrobí ďalším vyšetreniam problémového brušného svalstva, po ktorých bude jasné, či pocestuje na sever Európy. "Ak vyšetrenia dopadnú dobre a nebudem musieť ísť na operáciu, tak prídem," povedal pre portál pluska.sk Marián Gáborík.

Zmenu situácie privítalo aj vedenie reprezentačného tímu. Gáborík s predstaviteľmi mužstva telefonoval v utorok večer. Ak by dopadli vyšetrenia dobre, 31-ročný zakončovateľ by mohol nastúpiť možno už v piatok v úvodnom zápase šampionátu proti Francúzsku. "Majo hovoril aj s manažmentom Columbusu a podarilo sa mu ho presvedčiť, že ak nebude musieť ísť na operáciu, tak ho predsa len uvoľnia pre potreby reprezentácie. Jeho príchod by nám veľmi pomohol, mal by pozitívny vplyv aj na kabínu," uviedol podľa pluska.sk generálny manažér reprezentačného tímu Otto Sýkora.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

hp

Súvisiace články