Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zlatá Florida! Pustila Kopeckého (31) na MS
Zdielať na

Zlatá Florida! Pustila Kopeckého (31) na MS

Zdroj: sita - Kopecký

SUNRISE / Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers povolilo útočníkovi Tomášovi Kopeckému štart na 77. majstrovstvách sveta v Štokholme a Helsinkách.

Informoval o tom generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

"Tomáš telefonoval mne aj Vladimírovi Vůjtkovi a potvrdil nám štart na majstrovstvách sveta. Absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a hoci jeho rameno nie je stopercentne zdravé, cez to všetko chcel reprezentovať svoju krajinu. Klub mu v tom vyhovel a aj touto cestou by som chcel poďakovať vedeniu tímu Florida Panthers, že mu umožnili po skončení klubovej sezóny obliecť aj reprezentačný dres na svetovom šampionáte,“ povedal pre HockeySlovakia.sk generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora a doplnil:

"Vysoko si vážime rozhodnutie Tomáša Kopeckého. Už vlani patril k jedným z garantov nášho úspechu na svetovom šampionáte. Preto sme spoločne s trénerom Vladimírom Vůjtkom rozhodnutí, že v budúcnosti by sme chceli budovať národné družstvo práve okolo hráčov ako je Tomáš Kopecký.“

Ako je známe, zo zámoria národný tím SR na MS nedoplní útočník Marián Gáborík, ktorý neprešiel zdravotnou prehliadkou v Columbuse.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články