Jasno
19°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Slovakia Cup: Slováci v generálke prehrali s Nórskom
Zdielať na

Slovakia Cup: Slováci v generálke prehrali s Nórskom

BRATISLAVA / Slovenskí hokejoví reprezentanti sa rozlúčili s domácimi fanúšikmi na vypredanom štadióne Ondreja Nepelu prehrou s Nórskom 1:2 po predĺžení.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjtka tak po neúspešnej generálke na majstrovstvá sveta vo Švédsku a Fínsku obsadili na domácom turnaji Slovakia Cup v Bratislave posledné tretie miesto. Prví skončil Bielorusi, ktorí vyhrali oba zápasy po nájazdoch, Nórsko je druhé.

Slováci boli v zápase aktívnejší, no dlho sa nedokázali gólovo presadiť. Podarilo sa im to až v 28. minúte pri presilovke, keď sa presadil Kukumberg. Nóri však odpovedali v početnej výhode o dvoch hráčov, v 36. minúte vyrovnal Ask. O triumfe hostí rozhodla chyba domácej obrany a gól Thoresena v druhej minúte predĺženia.

Slovenskí hokejoví reprezentanti tak v záverečnej príprave dosiahli vo ôsmich dueloch tri víťazstvá, jednu prehru po nájazdoch, jednu po predĺžení a tri v riadnom hracom čase.

Slovakia Cup 2013:

Slovensko - Nórsko 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 28. Kukumberg (Haščák, Radivojevič) - 36. Ask (Holös, Trygg), 62. Thoresen (Trygg, Skröder). Rozhodcovia: Konc, Jonák - Šefčík, Valach, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).     

Slovensko: Staňa - Sloboda, Mezei, Sersen, Mihálik, Jurčina, Vydarený, Slovák, Ďaloga - Radivojevič, Kukumberg, Haščák - Šatan, Stümpel, Hudáček - Miklík, Bližňák, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový
Nórsko: Volden – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen, Solberg, Sörvik, Roest, Odegaard – Skröder, Hansen, Thoresen – M. Olimb, Bastiansen, K.A. Olimb – Martinsen, Forsberg, Röymark – Dahlström, Ask, Spets

Slováci boli od úvodu duelu aktívnejší a hneď na začiatku niekoľkými strelami preverili pozornosť brankára Voldena. V 5. minúte prihral Záborský v strednom pásme Miklíkovi, ktorý chcel prekvapiť gólmana strelou spoza obrancu, no trafil len doňho. O chvíľu neskôr sa ocitol v dobrej pozícii Kukumberg, Volden si však s jeho pokusom z blízka poradil. Slováci nasťahovaní v útočnom pásme neustále hrozili a ich aktivita priniesla faul Solberga. V prvej presilovke mal najbližšie ku gólu obranca Ďaloga, ktorý si výborne nakorčuľoval pred bránku, no Volden jeho pokus vyrazil. Nóri sa síce ubránili, no niekoľko sekúnd po Solbergovom návrate na ľad išiel na trestnú aj Hansen a tak tlak domácich pokračoval ďalej. Slováci však ani z druhej početnej výhody nič nevyťažili. Najväčšia šanca prišla v 17. minúte, Hudáček výborne prekľučkoval z obrannej tretiny až pred bránku, kde prihral na druhú stranu Stümpelovi, no brankár Volden predviedol ukážkový zákrok a betónom vyrazil. Nóri boli v prvom dejstve bezzubí a okrem pár striel v úvode v útoku nič nepredviedli.

Aktivita domácich hokejistov pokračovala aj po prestávke. Neustále sa tlačili dopredu, dobre kombinovali, no chýbala im presnosť a väčší dôraz v zakončení. Aktívny bol najmä Hudáček, ktorý sa najprv dostal do úniku, no v poslednej chvíli ho zastavil obranca hostí a chvíľu na to spoza bránky nabil medzi kruhy Jurčinovi, ten však nedokázal zakončiť. V 27. minúte fauloval Solberg a keďže na Ölveckého tvári sa objavila krv, Slováci mali štvorminútovú presilovku. Vůjtkovi zverenci ju využili už po 50 sekundách, keď Haščák prihral cez bránkovisko na Kukumberga a ten otvoril skóre - 1:0. Nóri neustále faulovali a tak súperom darovali ďalšie dve asi minútové výhody o dvoch hráčov. Slováci však ani jednu z nich nepremenili. Hostia sa dostali spod veľkého tlaku až v 32. minúte, keď išiel na trestnú obranca Slovák. V dobrej šanci sa ocitol Hansen, no Staňa si s jeho strelou spomedzi kruhov bez problémov poradil. Potom nasledovala slovenská séria faulov a päť minút pred koncom tretiny si aj severania zahrali 5 proti 3. Na rozdiel od domácich využili ponúknutú šancu na vyrovnávajúci gól. Z pravého kruhu sa presadil Ask, ktorý vymietol šibenicu Staňovej bránky.

Od začiatku tretej časti sa hral rýchly, obojstranne otvorený hokej s množstvom príležitostí. Nóri sa prvýkrát pri vyrovnanom počte hráčov na ľade vrhli do útočenia a Staňa musel niekoľkokrát zasahovať. Najviac ho zamestnal prvý útok a Skröderov pokus zo 47. minúty. Ďalšiu kanonádu zlikvidoval počas nórskej presilovky. Hostia boli v treťom dejstve dôraznejší a vypracovali si viacero možností na víťazný gól. Slováci však vďaka Staňovi odolali a tak zápas pokračoval predĺžením. O víťazstve Nórov rozhodol v predĺžení Thoresen.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články