Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Košice zo striebra sklamané, Hylák hodnotí sezónu ako úspešnú
Zdielať na

Košice zo striebra sklamané, Hylák hodnotí sezónu ako úspešnú

KOŠICE / Hokejisti HC Košice sa rovnako ako vlani museli aj v tejto sezóne uspokojiť s honorom vicemajstra Slovenska.

Vo finálovej sérii play-off dokázali nad HKM Zvolen zvíťaziť v jedinom zápase, ich súperi triumfovali štyrikrát. Pod Pustým hradom trikrát prehrali o jediný gól, z toho raz až po samostatných nájazdoch.

Pozíciu „nekorunovaného princa“ si nik v tíme Milana Staša neželal. Po sezóne ju však na východe republiky budú s odstupom času určite vnímať inak. „Keď som prišiel k mužstvu, mal som za úlohu doviesť ho v tabuľke po základnej časti do prvej štvorky s tým, že potom sa uvidí. Urobili sme nadplán. Skončili sme druhí po základnej časti a v play-off sme túto pozíciu potvrdili. Trošku ma však mrzí druhé miesto, lebo sme štyri finálové zápasy prehrali o gól. Boli sme najlepšie strieľajúci tím po základnej časti, ale v troch zápasoch finále sme dali iba jeden gól a s tým sa nedá vyhrať. Je to pre nás veľmi kruté,“ hodnotil konečné druhé miesto tréner Košíc Milan Staš. 

Vo Zvolene bez víťazstva

Hokejisti z východoslovenskej metropoly nevyhrali počas celej sezóny na ľade Zvolena ani jediný duel a doplatili tak na streleckú nemohúcnosť. Chýbalo im aj šťastie. „Prehrali sme boj o titul takými nešťastnými gólmi. Inak to nebolo ani v poslednom finálovom zápase. Hokejová šťastena tiež existuje. Keď súper vyrovná takým kurióznym gólom, ako sa to v pondelok podarilo Zvolenčanom, a do vedenia potom ide v čase, keď náš hráč nemá hokejku, pretože mu ju niekto vytrhol, a musí ísť striedať, tak je to určite najmä o šťastí a pre nás je to hokejovo kruté,“ dodal Staš.

Košičania sa vo všetkých dueloch mohli opierať aj o kvalitné výkony českého brankára Alexandra Hyláka. Viackrát podržal svoj tím, ale prehrám o gól na ľade súčasného majstra nezabránil. „Chceli sme finálovú sériu zvládnuť, ale trikrát sme vo Zvolene prehrali 1:2. To bolo rozhodujúce. Dostali sme aj zvláštne góly. Sklamanie, samozrejme, cítim, ale som na tím hrdý. Veľa ľudí nám už v play-off neverilo, no mužstvo ukázalo charakter. Finálové zápasy boli vždy o jednom góle a my sme, žiaľ, vždy práve o ten jeden prehrali. Na ľade sme nechali všetko. Zvolen sa ukázal ako veľmi skúsený tím a to rozhodlo,“ bilancoval neúspešné finále košický brankár a dodal: „Urobili sme v zápasoch chybičky a také mužstvo, ako má súper, to vie potrestať. Zvolen doma proti nám vedel zahrať, nechcem to teda hádzať iba na šťastie či nešťastie. Súper podával kvalitné výkony.“

Z košických hráčov bolo cítiť smútok i sklamanie

Stašov tím túžil po majstrovskom titule, ale v play-off potreboval naň väčšiu streleckú potenciu. „Nedávali sme v play-off góly. To sa nám jednoducho nedarilo a práve to bolo rozhodujúce. Taký je hokej. Musíme to prijať. Som presvedčený, že o dva týždne už nebude nikto z nás hodnotiť sezónu ako neúspešnú. Vstúpili sme do nej s omladeným mužstvom, prišlo veľa zmien. Teraz prevláda sklamanie, ale neskôr s odstupom času budeme toto celé hodnotiť pozitívne,“ vyjadril svoje presvedčenie brankár Košíc Alexander Hylák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články