Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
HUSTE.tv: "Oceliari" myslia na predĺženie sezóny, Zvolenčania na zisk titulu
Zdielať na

HUSTE.tv: "Oceliari" myslia na predĺženie sezóny, Zvolenčania na zisk titulu

KOŠICE / Hokejisti HC Košice v piatkovom štvrtom finálovom stretnutí hokejovej Tipsport extraligy odvrátili hrozbu konca sezóny a svojmu súperovi nasúkali šesť gólov.

Pod vysoké víťazstvo sa podpísala predovšetkým prvá košická formácia, hetrikom sa zaskvel Dušan Pašek, ktorému dobre sekundoval Richard Jenčík s dvoma presnými zásahmi a pridal i dve asistencie.

Košičanov nabudil podobne ako vo štvrtkovom zápase gól v presilovej hre z hokejky Jenčíka, ktorý prekonal Šimka rovnako v 5. minúte. "Snažili sme sa poučiť zo štvrtka, keď sme od druhej tretiny prestali hrať. Podarilo sa nám vyvarovať tejto chyby, nič sme nepodcenili a hrali až do konca. Takže sme spokojní," uviedol Pašek, ktorý v 54. minúte zvýšil už na 6:0, no hostia ešte stihli vo zvyšnom čase vsietiť dva góly. "Chceli sme Sašovi dopriať vo finále nulu, ale nepodarilo sa nám to. Pevne verím, že sa nám to ešte v tejto sérii podarí," zaželal si Pašek.

"Oceliari" majú pred sebou náročnú úlohu. Ak chcú pomýšľať na titul, tak musia vo zvyšných dueloch už iba zvíťaziť. Ich súper by však nasledujúci zápas rád pretavil v majstrovské oslavy na domácom ľade. "Neriešime Zvolen, ale samých seba a je dôležité ako my pristúpime k zápasu. Ak k nemu pristúpime ako v piatok a dodržíme trénerove pokyny, tak sa môže ešte udiať hocičo. Veľmi radi by sme sa ešte do Steel arény vrátili," načrtol ambície košického mužstva Pašek.

Na jeho slová nadviazal autor troch finálnych prihrávok Gabriel Spilar. "Samozrejme, my chceme hrať ešte aj v piatok, ale musíme sa sústrediť na najbližší duel a od toho sa odvíjať. Nič iné nám nezostáva, silu mužstva máme, rovnako však i Zvolen. Nie nadarmo vyhral základnú časť a vedie 3:1 v sérii. Takže bude to ťažké," konštatoval Spilar.

Posledný krok k zisku titulu býva vždy najťažší a Zvolenčania sa o tom presvedčili v piatok na vlastnej koži. "Posledný krok býva samozrejme najťažší, nemysleli sme však na to. Možno sme to nezvládli v hlavách, ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Verím, že doma sa to pripravíme lepšie a že ten zápas zvládneme. V play off je jedno akým rozdielom sa prehrá, urobíme všetko preto, aby sme doma oslavovali titul," zamyslel sa kapitán Zvolena Lukáš Jurík a dodal: "Pred vlastnými divákmi budeme mať pocit zodpovednosti, ale Košičania nôž na krku. Bude to teda 50:50 a kto sa s tým lepšie vyrovná, tak ten zvíťazí."

Ďalšiu príležitosť rozhodnúť finálovú sériu budú mať "rytieri" pred domácim publikom už v pondelok. Potrebujú sa však vyvarovať chybám z posledného duelu a pridať na efektívnosti streľby. "Tie zápasy u nás boli také opatrnejšie, padlo menej gólov, čo sa dá pripísať aj tomu, že u nás je menšie ihrisko. Myslím si, že v piatom zápase to bude opatrné a bude veľmi dôležité, kto dá prvý gól. Musíme zlepšiť presilovky, ktoré nám išli v závere, keď už o nič nešlo a zlepšiť všetky činnosti," povedal odhodlane Jurík.

Piaty duel finálovej série sleduj LIVE na HUSTE.tv v pondelok 15.apríla o 18.00!

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články