Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
KHL: Sibiru zamrzol na Slovane úsmev, prebudený Kukumberg
Zdielať na

KHL: Sibiru zamrzol na Slovane úsmev, prebudený Kukumberg

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli v priebehu 24 hodín aj v druhom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy.

Prvý raz viac ako 4 góly

Po pondelkovom víťazstve nad Chabarovskom (4:2) si poradili v Slovnaft aréne aj so Sibirom Novosibirsk, ktorý zdolali 6:2. Slovan dal v KHL prvýkrát viac ako 4 góly z hry. O štyri zo šiestich presných zásahov domácich sa postarali obrancovia. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Martina Štajnocha na jednej a Joriho Lehteräho na druhej strane.

Bratislavčania ukončili v utorok sériu štyroch domácich stretnutí a najbližšie sa predstavia v sobotu 3. novembra o 17.00 h v Prahe proti HC Lev. V tabuľke Západnej konferencie KHL patrí "belasým" 7. priečka s 31 bodmi z 21 zápasov.

Výsledok - KHL:

HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Góly: 11. Sigalet (Sekera, Michel Miklík), 25. Ľ. Višňovský (Štajnoch), 32. Sekera, 33. Kukumberg (Ľ. Višňovský, Štajnoch), 44. Štajnoch (Ľ. Višňovský), 59. Kukumberg (M. Bakoš, Kytnár) - 1. Glazačov (Lehterä, Enlund), 38. Krivonožkin (A. Nikulin)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kiseľov, Vasiliev - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, Sigalet, Boumedienne, Švarný - Šatan, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Lipiansky, Vondrka - M. Daňo, A. Šťastný, Ölvecký - Kukumberg, Kytnár, M. Bakoš
Sibir: Glass (32. Gajdučenko) - Zajcev, Kulda, Alexejev, Kudroč, Kutuzov, Karavajev, Ignatovič - Glazačov, Lehterä, Enlund - Kopejkin, A. Nikulin, Krivonožkin - Drugov, Malyšev, Sannikov - Šumakov, Nikitenko, Veličkin - Soloduchin

Hráči Sibiru boli nebezpečnejší

Slovan nastúpil na zápas necelých 24 hodín po pondelkovom víťazstve nad Chabarovskom a hostia ho zaskočili už v 29. sekunde. Po rýchlej akcii našiel z ľavého krídla Lehterä pred bránkou nepokrytého Glazačova, ktorý otvoril skóre. Hráči Sibiru boli smerom dopredu nebezpečnejší a po góle volala najmä šanca Enlunda po skrumáži pred bránkou v 8. min pri presilovke.

Slovan vyrovnal v početnej výhode, v 11. min sa strela Sekeru odrazila od zadného mantinelu k Sigaletovi, ktorý pred bránkou "upratal" puk do siete. "Belasí" prevzali iniciatívu a boli pred bránkou nebezpečnejší. V 15. min Glass len s námahou vyrazil bekhendový pokus Vondrku.

Slovan využil aj druhú možnosť presilovej hry, v 25. min skončila strela Višňovského od modrej čiary za Glassom - 2:1. Kým v úvode zápasu mali viac z hry hostia, s pribudajúcim časom sa aktivita presunula na hokejky domácich. V polovici zápasu prežil Slovan oslabenie po vylúčení Višňovského a po jeho skončení Sekera prepálil tvrdou strelou z pravého kruhu Glassa a vyhnal ho z bránky. Gajdučenko bol ešte nerozchytaný, keď po 35 sekundách tvrdý projektil Višňovského iba vyrazil pred voľného Kukumberga a ten už nemal problém umiestniť puk do siete a radovať sa z premiérového zásahu v sezóne. Hra sa prelievala zo strany na stranu, obidva tímy mali viaceré dobré možnosti na skórovanie. V 37. min trafil presne tesne za modrou čiarou voľný Krivonožkin - 4:2.

Bratislavčanom vyšla v 44. min ďalšia presilovka, Višňovský nabil Štajnochovi a puk sa po jeho príklepe zastavil až v sieti - 5:2. Domáci mali pred vypredanou Slovnaft arénou hru pod kontrolou a bavili vyše 10-tisíc divákov. Gólovú bodku za zápasom dal v 59. min Kukumberg, ktorý si po samostatnom úniku vychutnal Gajdučenka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Slovan-Sibir Novosibirsk

Súvisiace články