Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Highlight KHL: Slovan prerušil sériu, zdolal Amur Chabarovsk
Zdielať na

Highlight KHL: Slovan prerušil sériu, zdolal Amur Chabarovsk

Hokejisti Slovana Bratislava prerušili trojzápasovú sériu prehier v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v pondelok večer zdolali v domácom prostredí Amur Chabarovsk 4:2.

Zverenci trénera Rostislava Čadu získali už v úvodnej tretine trojgólové vedenie, do streleckej listiny sa postupne zapísali Sekera, Lipiansky a Ölvecký. V druhej časti síce v presilovkách znížili A. Loginov a Pyörälä, no 114 sekúnd pred tretím klaksónom stanovil konečný výsledok Michel Miklík. Za najlepších hráčov duelu vyhlásili Andreja Sekeru a Alexeja Murygina. Ďalší zápas v KHL odohrajú Bratislavčania v utorok 30. októbra, keď v Slovnaft aréne od 19.00 h privítajú Sibir Novosibirsk.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga:

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Góly: 8. Sekera (Kukumberg), 15. Lipiansky (Sekera, Vondrka), 16. Ölvecký (M. Daňo, A. Šťastný), 59. Michel Miklík (Lipiansky, Vondrka) - 26. A. Loginov (Tarasov, Fisenko), 29. Pyörälä (Hytönen, Petružálek)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasilev, Kiseľov - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Konrád - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, Sigalet, Boumedienne, Švarný - Šatan, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Lipiansky, Vondrka - M. Daňo, A. Šťastný, Ölvecký - Kukumberg, Kytnár, M. Bakoš - T. Mikúš
Chabarovsk: Murygin - Osipov, Ožiganov, Piganovič, A. Loginov, Korovkin, Pereťagin - Petružálek, Hytönen, Pyörälä - Tarasov, Fisenko, Stepanov - Šitikov, Korotkov, Juňkov - Buturlin, Litovčenko, Lugin

Slovan naštartovala presilovka už v 2. min, ktorú síce "belasí" nevyužili, no po jej skončení súpera na dlhé minúty zatlačili. Skóre duelu otvoril v 8. min obranca Andrej Sekera, ktorý za Murygina poslal puk po odrazenej strele Kukumberga. V 11. min mal šancu na ďalší gól Sekera, ale príklepom od modrej čiary trafil iba betóny hosťujúceho gólmana. Ten kapituloval v závere 15. min pri presilovke Slovana, tvrdý pokus Sekeru tečoval za Murygina Lipiansky. Už o 34 sekúnd neskôr inkasoval brankár Amuru tretíkrát, spoluprácu Andreja Šťastného s Markom Daňom korunoval presným zásahom Ölvecký - 3:0. Štvrtý gól mohol pridať ešte pred prvým klaksónom Sekera, no teč Vondrkovho pokusu mu príliš nevyšiel.

Prvú šancu druhej časti mal síce domáci Michel Miklík, ale potom mali aktivitu na svojich hokejkách hráči Chabarovska. Pokus Juňkova zápästím zneškodnil Konrád, no v 26. min už nestačil na presilovkový príklep A. Loginova, ktorý vymietol pravý horný roh bránky Slovana. Vzápätí neúspešne pálil Buturlin, na druhej strane neuspel po Kukumbergovej akcii Kytnár. Na rozdiel jediného gólu znížil v 29. min fínsky legionár Amuru Pyörälä, ktorý v presilovke pekne prestrelil Konráda. Slovan mal na hokejke ďalší gól, ale v 32. min trafil Marko Daňo z pravého kruhu len do Murygina. Záverečná päťminútovka II. tretiny patrila viacerým šanciam domáceho mužstva, ale postupne neuspeli Kytnár, Kukumberg, Boumedienne, M. Bakoš.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky "belasí" nevyužili presilovku, po ktorej preveril Konrádovu pozornosť Šitikov. Pred brankárom Slovana nepochodil ani Litovčenko. Andrej Šťastný potom v pästnom súboji "pokoril" Buturlina. Šatanovmu pokusu po spolupráci s Višňovským chýbali v 52. min iba milimetre. Výborný zákrok vzápätí previedol Konrád po strele Tarasova. Gólovú poistku Slovana mohol pridať Šatan aj M. Daňo, v oboch prípadoch vyšiel z mikrosúboja víťazne Murygin. Gólovú bodku "namaľoval" v 59. min Michel Miklík, ktorý zakončil peknú akciu po osi Vondrka - Lipiansky. Konrád ešte v závere čelil strele Petružálka, Amur pri hre bez brankára už nedokázal ani znížiť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články