Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
KHL Highlight: Slovan s treťou prehrou v rade, nestačil na Novokuzneck
Zdielať na

KHL Highlight: Slovan s treťou prehrou v rade, nestačil na Novokuzneck

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige tretí zápas v rade. V sobotu v domácom prostredí neuspeli s Metallurgom Novokuzneck, ktorému podľahli 2:4.

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Ľubomíra Višňovského a Randyho Robitailla. Slovan má v tabuľke KHL naďalej na svojom konte 25 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 9. pozícia. Ďalší zápas v KHL odohrajú Bratislavčania v pondelok 29. októbra, keď v Slovnaft aréne od 19.00 h privítajú Amur Chabarovsk.

Výsledok - KHL:

Slovan Bratislava - Metallurg Novokuzneck 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Góly: 11. Bližňák (Vondrka, Ľ. Višňovský), 31. Vondrka (Ľ. Višňovský) - 26. Černych (Žafiarov, Megalinskij), 28. R. Robitaille (Bumagin, Kagarlickij), 47. R. Robitaille (Kagarlickij, Demagin), 60. Vyglazov (Lazarev)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Kulakov - Birin, Alexej Medvedev (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, Sigalet, Boumedienne, Švarný - Šatan, Bližňák, Vondrka - Michel Miklík, Lipiansky, L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Ölvecký - Kukumberg, Kytnár, Dravecký
Novokuzneck: Lazušin - Metľuk, Megalinskij, Romanov, Kukľov, Arzamascev, Sopel, Grišin, Islamov - Kagarlickij, R. Robitaille, Bumagin - Jefimov, Mereskin, Lazarev - Vyglazov, Černych, Žafiarov - Simon, Turukin, Matriakov

Slovan začal aktívne a po akcii Sigaleta mohol hneď v 1. min otvoriť skóre, puk po chybe Lazušina poskakoval v bránkovisku, ale za čiaru sa nedostal. Domáci sa tlačili pred bránku Metallurgu a boli lepším tímom. Museli si však dať pozor na rýchle výpady súpera. V 8. min skončila strela Metľuka spomedzi kruhov na hornej žŕdke bránky Slovana. V 11. min založil Višňovský šikovným uvoľnením v obrannom pásme rýchlu akciu, cez Vondrku sa puk dostal k Bližňákovi, ktorý zoči-voči nedal Lazušinovi šancu - 1:0. Slovan mal hru pod kontrolou a neustále ohrozoval súperovho gólmana. Domáci nevyužili množstvo dobrých šancí na skórovanie. Hostia niekoľkokrát nebezpečne zahrozili, ale Janus svoj tím podržal.

V 26. min Novokuzneck vyrovnal, keď puk poskakujúci v bránkovisku po sérii troch dorážok poslal do siete Černych. Hluché obdobie v hre Slovana využil Metallurg ešte raz, po 86 sekundách skóroval aj Randy Robitaille. Bratislavčanom trochu trvalo, kým sa otriasli. V 31. min individuálne prenikol pred bránku pri presilovke Višňovský a puk do siete dorazil Vondrka - 2:2. Hra bola vyrovnaná, "belasí" sa už nedostávali tak často k zakončeniu ako v prvej dvadsaťminútovke.

Slovenský zástupca v KHL prežil v úvode tretej časti hry presilovku súpera. Oba tímy čakali na chybu toho druhého, v obrane si dávali pozor a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 47. min pri signalizovanom vylúčení Švarného trafil presne pod hornú žŕdku bránky Slovana krížnou strelou z ľavého kruhu Randy Robitaille - 2:3. Slovan sa snažil rýchlo vyrovnať, Lipianskeho strelu vytiahol tesne spred bránkovej čiary Kukľov. V drese Metallurgu žiaril brankár Lazušin, ktorý niekoľkokrát podržal spoluhráčov dobrými zákrokmi. Napriek veľkej snahe už domáci nič neurobili s výsledkom, skórovať nedokázali ani v záverečnej 89-sekundovej power-play. V hre bez brankára ešte inkasovali, dvanásť sekúnd pred záverečnou sirénou stanovil na konečných 4:2 pre Novokuzneck Vyglazov.

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, ktorý bol rýchly, agresívny a dôrazný. Škoda, že sa nám z aktivity v prvej tretine nepodarilo streliť viac ako jeden gól. V tretej tretine za vyrovnaného stavu bolo dôležité, kto dá tretí gól. Bohužiaľ, podarilo sa to súperovi. Prestrieľali sme ho, ale jeho hra bola efektívnejšia a odváža si tri body."
Anatolij Jemelin (tréner Novokuznecka): "Slovan je veľmi dobrý tím. Odohrali sme kvalitný zápas, ktorý bol dynamický. Všetci moji hráči splnili, čo mali. Musím im poďakovať, boli skvelí."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Slovan-Novokuzneck

Súvisiace články