Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
KHL: CSKA Moskve vychytal víťazstvo 3:2 na Slovane Staňa
Zdielať na

KHL: CSKA Moskve vychytal víťazstvo 3:2 na Slovane Staňa

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na vlastnom štadióne so slávnym CSKA Moskva 2:3.

Niekdajšia pýcha sovietskeho hokeja získala v prvej tretine dvojgólové vedenie, domáci dvakrát znížili na rozdiel jedného gólu, ale vyrovnať ani raz nedokázali. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Jaroslava Janusa zo Slovana a Alexandra Radulova z CSKA.

Slovan odohrá ďalší duel v KHL v sobotu 27. októbra, keď v Slovnaft aréne privíta o 17.00 h Metallurg Novokuzneck.

Výsledok - KHL:

HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 25. Ľ. Višňovský (L. Hudáček, Michel Miklík), 30. Šatan (Bližňák) - 12. Marčenko (Persson), 16. I. Radulov (A. Radulov), 29. Rylov (A. Radulov)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše 31. Riasenskij (CSKA) 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergejev, Ščeňov - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, Sigalet, Švarný, Boumedienne - Šatan, Bližňák, Vondrka - Michel Miklík, Lipiansky, J. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - M. Daňo, A. Šťastný, Ölvecký
CSKA: Staňa - Riasenskij, Sergejev, Rylov, Denisov, Kondratiev, Marčenko, Buravčikov, Gimajev - A. Radulov, Grigorenko, I. Radulov - M. Grabovskij, Daciuk, Žarkov - Kugryšev, Zubov, Persson - Barbašov, Sprukts, Ľubimov

Oba tímy sa na zápas pripravili výborne po taktickej stránke, poznali silné i slabé stránky súpera. Slovan i CSKA si dávali pozor v defenzíve a čakalo sa, kto urobí prvú chybu. Strely na bránku boli skôr propagačné a brankári nemuseli riešiť vážnejšie situácie. V 12. min po sérii nepresností v obrane Slovana vyslal puk na Janusa od modrej Marčenko, gólmana "belasých" pomýlili teče o hokejku Miklíka a korčuľu Štajnocha a CSKA sa radoval - 0:1. V 16. min vypichol v útočnom pásme Kukumbergovi puk Grigorenko, Alexander Radulov vyslal do úniku brata Igora a ten Janusovi nedal šancu - 0:2.
CSKA mal prevahu a utváral si ďalšie šance.

V 25. min Slovan znížil zásluhou Višňovského, ktorého tvrdá strela z vrcholu ľavého kruhu na vhadzovanie skončila v hornom rohu Staňovej bránky. Bratislavčanom gól pomohol a vypracovali si ďalšie šance na skórovanie. Tribúny zaskočila 29. min, keď Radulov nabil Rylovovi a jeho pokus skončil v sieti. Brankár Janus nemohol zasiahnuť, keďže tesne pred strelou ho zrazil na ľad Igor Radulov. Za piskotu tribún domáci rýchlo odpovedali, Staňu prestrelil o 54 sekúnd Šatan. Vyrovnať mohol následne Lipiansky, ale pri presilovke pred odkrytou bránkou váhal dlho so strelou. Na opačnej strane predviedol rýchlosť lapačky Janus, ktorý zneškodnil strelu Perssona.

V úvode tretej časti hry si Janus poradil so samostatným únikom Grabovského. Slovan prežil tlak CSKA pri presilovke a následne skončilo Štajnochovo uvoľnenie a tvrdá strela od modrej na žŕdke Staňovej bránky. Slovan sa tlačil do zakončenia, utváral si šance, pozorná defenzíva CSKA však odolala. Domáci sa v závere pokúsili o power-play, 55 sekúnd pred treťou sirénou odkorčuľoval Janus na striedačku, ale skóre sa už nezmenilo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články