Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do Bratislavy prišiel najlepší brankár KHL. Slovák Rastislav Staňa
Zdielať na

Do Bratislavy prišiel najlepší brankár KHL. Slovák Rastislav Staňa

Najlepším gólmanom ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy je momentálne Slovák, 32-ročný Rastislav Staňa chytajúci za CSKA Moskva. Dnes večer sa mu štatistiky bude zrejme z plných síl snažiť pokaziť Slovan Bratislava.

Nevydarený zápas si nemôže dovoliť

Staňa bol na začiatku sezóny KHL jasnou brankárskom jednotkou moskovského CSKA. No do tímu pribudol pred vyše mesiacom z NHL, kde je výluka, gólman Philadelphie Iľja Bryzgalov. "Už predtým som mal Iľju Proskurjakova, ktorý chytal super, a teraz je tu brankár z NHL, tak sa musím snažiť. Lebo ak mi nevyjde zápas, už v tej bráne nie som," hovoril po prílete do Bratislavy Rasťo.

Bryzgalov je super chalan

Rivalitu neraz sprevádza aj istý odstup hráčov od seba, či až nevraživosť. No Staňa tvrdí, že v prípade brankára Flyers nič podobné nepocítil: "Sedíme v kabíne hneď vedľa seba, takže sa aj veľa rozprávame. Iľja je super chalan. Rozumie aj on ten situácii, že musím chytať ja, aby som nevypadol z tempa."

A zatiaľ sa mu darí. V brankárskych štatistikách kraľuje. Z dvanástich duelov, v ktorých chytal, bolo až sedem víťazných. Staňov spoluhráč Alexander Radulov: "V posledných zápasoch Rasťo naozaj zachytal výborne a my sa snažíme mu pomáhať, aby si nepokazil štatistiky."

Zaplatí vďaka Slovanu prémiu?

Vraj mu budú pomáhať aj v dueli proti Slovanu Bratislava. Tak, ako vždy, aj pred ním hráči CSKA v kabíne vypíšu prémiu za víťazstvo. Zvyčajne ju platí hokejista, ktorý v tíme súpera kedysi hrával. Staňa síce za belasých nikdy nenastúpil, no zrejme príde na to, že je Slovák a hrá sa proti klubu z jeho krajiny. Rasťo s úsmevom: "Uvidím, čo povedia chalani, ako to vezmú, ale keď povedia, že áno, tak ja rád dám do tej kasy niečo."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Rastislav_Staňa_CSKA_Moskva

sita

Súvisiace články