Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Konrád proti Chabarovsku! Lašák prišiel o zápas so Slovanom
Zdielať na

Konrád proti Chabarovsku! Lašák prišiel o zápas so Slovanom

Zdroj: sita, Branislav Konrád

Brankár Slovana Bratislava Branislav Konrád si v pondelok proti Amuru Chabarovsk pripíše premiérový štart v Kontinentálnej hokejovej lige.

Dvadsaťpäťročný gólman doteraz sledoval súboje zo striedačky. V prvom zápase Slovana v KHL dostal šancu Ville Hostikka, v ďalších už Jaroslav Janus.

Tréner Slovana Rostislav Čada urobil pred súbojom aj ďalšie zmeny v zostave. V prvom útoku popri Bližňákovi a Šatanovi nastúpi Libor Hudáček, v druhom s Lipianskym a Miklíkom zasa Michal Vondrka. Vo štvrtom útoku dostane príležitosť Martin Bakoš. Obranné dvojice ostali nezmenené.

Lašák prišiel o zápas, na ktorý sa tešil

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák vinou nešťastného zranenia prišiel o zápas, na ktorý sa niekoľko mesiacov tešil. V pondelok večer sa jeho klub Amur Chabarovsk predstaví v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Slovana Bratislava, no 33-ročný (nar. 10. apríla 1979) gólman bude duel sledovať z Chabarovska. "Vrazil do mňa hráč a trafil ma nožom korčule do stehna. Našťastie to nie je nadlho, vypadol som iba na dva týždne, ale akurát to takto vyšlo. Štyri mesiace som sa na tento zápas tešil, najmä na atmosféru v Bratislave," povedal v rozhovore pre denník Pravda Ján Lašák.

V Slovnaft aréne by mal obrovskú divácku podporu

Odchovanec zvolenského hokeja by mal v bratislavskej Slovnaft aréne veľkú podporu. "Chystali sa kamaráti z Košíc, Popradu, z domu zo Zvolena, sestra zo Žiliny. Mrzí ma to. Pre mňa by to bol vrchol sezóny, špeciálny deň," poznamenal Lašák, ktorý si rovnako ako fínsky tréner Amuru Hannu Jortikka myslí, že nelichotivú pozíciu jeho klubu v tabuľke Východnej konferencie (22 zápasov, 23 bodov) ovplyvnil rozpis stretnutí KHL. "Dostali sme taký rozpis zápasov, ktorý je nad ľudské možnosti. Vlani sme odišli na štyri zápasy vonku, odohrali sme dve stretnutia v jednom meste, ale teraz lietame hore-dolu ako blázni. Neviem si predstaviť, že by nejaký klub letel z Viedne do Vancouveru na jeden - dva zápasy," pokračoval držiteľ zlata, striebra aj bronzu z majstrovstiev sveta.

Brankár so skúsenosťami zo zámorskej NHL má z doterajšieho účinkovania Slovana Bratislava v KHL dobrý pocit. "Maroš Krajči dobre poskladal mužstvo, hráčov nepreplácal. Klub funguje ako biznis, nie je to len nejaké tlačenie peňazí zhora," povedal Ján Lašák a doplnil, že pražský HC Lev zatiaľ zaostáva za jeho očakávaniami: "Od Leva som čakal viac. Má nabitý káder, vysoký rozpočet. Teraz sa to hádam zmení."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články