Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Staňa dvakrát inkasoval od Surového, LEV aj tak prehral
Zdielať na

Staňa dvakrát inkasoval od Surového, LEV aj tak prehral

Tomáš Surový bol najaktívnejší hráč HC Lev Praha v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy proti CSKA Moskva, za ktorý hrával v minulej sezóne.

Vo štvrtok sa Slovák dokázal ako jediný z pražského tímu presadiť, zo šiestich streleckých pokusov zaznamenal dva góly. HC Lev nezastavil sériu prehier a jednému z favoritov ligy podľahol 2:3. V bránke CSKA žiaril Slovák Rastislav Staňa, ktorý opäť dostal prednosť pred Iľjom Bryzgalovom.

"To, či je v bránke Slovák alebo ktokoľvek iný, moju hru neovplyvní. Ani to, že som hral v minulosti v CSKA, som si vôbec nepripúšťal. Necítil som žiadnu väčšiu motiváciu. My sa musíme sústrediť iba na seba a zlomiť túto nepriaznivú sériu," pripomenul na klubovom webe nepríjemných 9 prehier v ostatných 10 stretnutiach Surový a pokračoval: "Na tíme teraz leží veľká deka. Musíme to zlomiť šťastným víťazstvom a odraziť sa od toho, pretože to takto ďalej nejde." HC Lev teraz čakajú v domácom prostredí ďalšie štyri zápasy, v ktorých chce negatívnu šnúru prerušiť.

Moskovčania získali v druhej tretine dvojgólový náskok. V 47. min strelil Surový po tlaku Pražanov prvý gól, na ktorý o 18 sekúnd odpovedal Igor Radulov. Domáci sa potom snažili, ale ďalší gól pridal Surový až v 59. min. "Súper nám odskočil na rozdiel dvoch gólov. Potom sme síce začali hrať agresívnejšie a strelili sme im aj nejaké góly, ale už bolo neskoro, aby sme otočili celý zápas. CSKA patrí k najlepším tímom celej ligy. Získal nového sponzora a vďaka nemu má dostatok financií na kvalitných hráčov," dodal pre web klubu Surový.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Surový v drese LEV Praha

Súvisiace články