Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Expanzia KHL. 64 tímov a európska megasúťaž!
Zdielať na

Expanzia KHL. 64 tímov a európska megasúťaž!

Kontinentálna hokejová liga (KHL) by sa mohla v budúcnosti výrazne rozšíriť. O plánoch expanzie hovoril v Barcelone počas svetového hokejového fóra prezident súťaže Alexander Medvedev. Ruskí organizátori súťaže plánujú zvýšiť zastúpenie európskych klubov.

Škandinávska a Stredoeurópska divízia

Podľa Medvedeva by mohla vzniknúť ešte jedna konferencia - európska, ktorá bude mať Škandinávsku divíziu pre tímy zo Švédska, Fínska, Dánska a Nórska, a Stredoeurópsku so zastúpením tímov z Nemecka, Švajčiarska, Rakúska, Česka, Slovenska, Slovinska, Chorvátska, Francúzska, Talianska, Veľkej Británie, Holandska a Belgicka.

V každej konferencii by bolo po 32 tímov, ktoré v základnej časti odohrajú po 62 zápasov. Na 38 duelov by tímy nastúpili v rámci konferencie a na ďalších 24 proti mužstvám z inej konferencie, pričom by absolvovali dve až štyri šnúry na ihriská klubov z druhej časti súťaže. Do play-off by postúpilo celkovo 32 klubov, hralo by sa päť kôl vyraďovacej časti.

Nový model od sezóny 2013/14

Tento model súťaže by sa mohol spustiť v sezóne 2013/14 alebo 2014/15. Nová súťaž by bola uzavretá. V európskych krajinách by boli aj naďalej národné súťaže, účinkovali by v nich aj farmárske tímy účastníkov nadnárodnej ligy. Podľa Medvedeva bude minimálny rozpočet klubu KHL 15 miliónov eur, maximálny 50 miliónov.

"Vytvorenie veľkej silnej európskej hokejovej ligy je nutnosťou. Potrebujeme vytvoriť paneurópsky systém pre talenty z kontinentu a následne súťaž medzi víťazmi Stanleyho pohára a európskej súťaže, ktorá by určila najlepší tím na svete," povedal podľa iihf.com Medvedev.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk/SITA

Súvisiace články