Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slov-Matic FOFO Bratislava doma privíta hustú európsku špičku
Zdielať na

Slov-Matic FOFO Bratislava doma privíta hustú európsku špičku

Zdroj: Pavel Neubauer

BRATISLAVA / Budúcotýždňový turnaj elitnej fázy UEFA Futsal Cupu 2015/2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu bude najprestížnejším podujatím v tomto športovom odvetví na Slovensku v histórii.

Domáci futsalový šampión Slov-matic FOFO Bratislava na turnaji privíta majstrov Srbska, Portugalska a Ukrajiny. V Bratislave sa od 10. do 13. novembra predstavia srbský Ekonomac Kragujevac, portugalská Benfica Lisabon a ukrajinský Lokomotiv Charkov. "Ak tento turnaj zožne úspech, je možné, že v budúcnosti zorganizujeme aj majstrovstvá Európy," povedal riaditeľ turnaja Tomáš Takáč.

Pod vedením mladého trénera Martina Rejžeka sa Slov-matic FOFO Bratislava predstaví proti kvalitným oponentom, no jeho zverenci vopred neskladajú zbrane. "Máme dosť skúsené mužstvo na to, aby sme vzdorovali náročným súperom. Naším maximom v tejto fáze sú zatiaľ tri body. Najdôležitejší duel bude hneď ten prvý proti Charkovu. Ukrajina patrí v tomto športe dosť vysoko a káder tímu tvoria ukrajinskí reprezentanti. V portugalskom mužstve sú väčšinou Juhoameričania. Najmenej poznám Kragujevac, kde po minulej sezóne nastala väčšia obmena," prezradil kouč slovenského majstra.

Dlhoročný kapitán tímu Ladislav Mikita priznal, že jeho tím má vždy najvyššie ciele. "Nechcem hovoriť o postupe, ale ideme sa pobiť o dobré výsledky. Mužstvo na to má. Pôjdeme na to postupne. Sme na to dobre pripravení. Úspechom v tejto skupine budú nejaké body a o to nám pôjde. Papierovo najťažší súper je Benfica, ale najdôležitejší bude prvý zápas proti Charkovu. Ten bude pre nás veľmi dôležitý. Pevne verím, že ho zvládneme,“ povedal Mikita.

Slov-matic FOFO Bratislava necelý týždeň pred turnajom odohral doma prípravný duel proti obhajcovi celkového prvenstva z predchádzajúcej sezóny, kazašskému Kajratu Almaty podľahol v stredu vysoko 2:8 (0:5). "Kajrat patrí medzi top štvorku vo svete. Je to úplne iná úroveň. Síce možno majú podobný systém ako my či iné tímy, ale všetko robia v neskutočnej rýchlosti. Možno nám trochu zväzovalo nohy meno súpera," dodal kapitán "Oranjes".

Organizátori podujatia sa rozhodli turnaj usporiadať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a radi by na tribúnach privítali čo najviac fanúšikov. "Verím, že si na štadión nájde cestu veľa priaznivcov. Budeme radi za každého jedného z nich. Okrem komfortu štadióna im ponúkame aj štyri kvalitné mužstvá," doplnil kouč Rejžek.

Súvisiace články