Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ôsmykrát medzi futsalovú elitu! Slov-Matic zničil Sievi
Zdielať na

Ôsmykrát medzi futsalovú elitu! Slov-Matic zničil Sievi

Zdroj: jojšport

BRATISLAVA / Slovenský klub Slov-matic FOFO Bratislava uspel aj v druhom zápase v 4. skupine hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu 2015/2016 a postúpil do elitného kola.

Zverenci trénera Martin Rejžeka zdolali vo štvrtok v bratislavskej Hant aréne fínske mužstvo Sievi Futsal 6:1.

Bratislavčania pritom nevstúpili do duelu dobre, od 6. min prehrávali po góle Joniho Pakolu. Ten istý hráč mohol v 12. min poslať hostí do dvojgólového vedenia, ale z pokutového kopu trafil iba spojnicu bránky Slov-maticu. Onedlho prišli chvíle domácich, ktorí v 15. min v priebehu 23 sekúnd otočili stav stretnutia. Presadili sa kapitán Ladislav Mikita a Marek Belaník. Bratislavčania po zmene strán ešte poistili svoje víťazstvo presným zásahom Matúša Kyjovského z 24. min a v závere prišli ich tri góly do prázdnej bránky - na rozdiel troch zásahov zvýšil v 36. min Peter Kozár, o 1:20 min neskôr upravil na 5:1 Dušan Rafaj a o necelú minútu na to Kozár svojím druhým gólom spečatil vysoký triumf Slov-maticu.

Úradujúci slovenský šampión nastúpi v záverečnom dueli 4. skupiny v sobotu od 18.00 h proti holandskému FC Eindhoven. O druhú postupovú priečku si to od 15.30 rozdajú Sievi a Skopje. Do elitnej fázy postúpia po dve najúspešnejšie mužstvá z každej zo šiestich skupín, priamo sú nasadené štyri tímy - Kajrat Almaty (Kaz., obhajca trofeje), Inter FS (Šp.), Tulpar Karaganda (Kaz.) a KMF Ekonomac Kragujevac (Srb.).

UEFA Futsal Cup 2015/2016 - hlavná fáza - 4. skupina - Bratislava:

KMF Železarec Skopje (Maced.) - FC Eindhoven (Hol.) 6:3 (2:1)

Slov-matic FOFO Bratislava (SR) - Sievi Futsal (Fín.) 6:1 (2:1)

Góly: 36. a 38. Kozár, 15. Mikita, 15. Belaník, 24. Kyjovský, 37. Rafaj - 6. Pakola, rozhodovali: Arsen Nonikašvili (Gruz.) a Cédric Pelissier (Fr.)

Zostava Slov-maticu: Gašparovič (Brndiar) - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Kyjovský, Zdráhal, Brunovský, Višváder, Benci, Belaník, Bahna, Bartošek

Súvisiace články