Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Slov-matic FOFO do elitnej fázy Ligy majstrov s plným bodovým ziskom
Zdielať na

Slov-matic FOFO do elitnej fázy Ligy majstrov s plným bodovým ziskom

Zdroj: jojšport

BRATISLAVA / Slovenský futsalový klub Slov-matic FOFO Bratislava nezaváhal ani vo svojom záverečnom vystúpení v 4. skupine hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu 2015/2016 a s plným počtom bodov postúpil do elitného kola.

Zverenci Martin Rejžeka zdolali v sobotu v bratislavskej Hant aréne holandské mužstvo FC Eindhoven presvedčivo 8:1. Bratislavčania sa pomalšie rozbiehali, súper im situáciu komplikoval dôsledným napádaním. Jediný gól prvej polovice stretnutia dosiahol delovkou z priameho kopu Marek Belaník. Po zmene strán "oranjes" zlepšili pohyb a skóre v ich prospech začalo narastať. V 35. min spečatil svoj hetrik Belaník, keď zvýšil už na 8:0. Jediný zásah hostí si pripísal v 38. min Bali za chrbát striedajúceho brankára Mária Gašparoviča.

Úradujúci slovenský šampión si postup do elitnej fázy vybojoval už ôsmykrát v histórii, premiérovo s plným bodovým ziskom. Druhú postupovú priečku si v sobotu popoludní zabezpečili hráči macedónskeho KMF Železarec Skopje, ktorí v priamom súboji o druhý post zdolali fínsky tím Sievi Futsal 6:5.

Do elitnej časti postúpia po dve najúspešnejšie družstvá z každej zo šiestich skupín, priamo sú nasadené štyri kluby: Kajrat Almaty (Kaz., obhajca trofeje), Inter FS (Šp.), Tulpar Karaganda (Kaz.) a KMF Ekonomac Kragujevac (Srb.).

Mená súperov v elitnej fáze spoznajú futsalisti Slov-maticu FOFO Bratislava pri žrebe vo švajčiarskom Nyone v stredu 14. októbra o 14.00 h.

UEFA Futsal Cup 2015/2016 - hlavná fáza - 4. skupina:

Sievi Futsal (Fín.) - KMF Železarec Skopje (Maced.) 5:6 (2:1)

FC Eindhoven (Hol.) - Slov-matic FOFO Bratislava (SR) 1:8 (0:1)

Góly: 38. Bali - 14., 30. a 35. M. Belaník, 22. Mikita, 22. Višváder, 26. Haľko, 28. Kyjovský, 33. Brunovský, ŽK: Van der Akker - Brunovský, Bartošek, Višváder, rozhodovali: Todorovič (Slovin.) a Nonikašvili (Gruz.)

Zostava Slov-maticu: Brndiar (M. Gašparovič) - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Kyjovský, Zdráhal, Brunovský, Višváder, Benci, M. Belaník, Bahna, Bartošek



Martin Rejžek (tréner Slov-maticu): "Bol to veľmi náročný duel, súper od úvodu hrýzol. V polčasovej prestávke sme si povedali čo a ako, k tomu sme zlepšili pohyb a začalo nám to padať. Potom to už išlo super. Najťažší zápas na turnaji bol hneď prvý, pretože v ňom sa ukáže, pod akým tlakom hrá mužstvo v ďalšom priebehu podujatí. Prvýkrát sme postúpili so ziskom deviatich bodov, využili sme, že sme mali prijateľnejšiu skupinu."

Súvisiace články