Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cieľ je jasný! Postup z Bratislavy do elitnej fázy Ligy majstrov
Zdielať na

Cieľ je jasný! Postup z Bratislavy do elitnej fázy Ligy majstrov

Zdroj: ivana hošková

BRATISLAVA / S jasnou ambíciou postúpiť do elitnej fázy futsalovej Ligy majstrov 2015/2016 (UEFA Futsal Cupe) pôjdu hráči slovenského majstra Slov-Matic FOFO Bratislava do turnaja hlavného kola, ktorý sa bude konať na Pasienkoch v HANT Aréne v termíne 30. septembra až 3. októbra.

Na piatkovej tlačovej konferencii prezentovali tento cieľ tréner 10-násobného slovenského šampióna Martin Rejžek aj kapitán Ladislav Mikita.

Slov-Matic začne boj o dve postupové miestenky na turnaji D-skupiny v stredu 30. septembra proti Železarecu Skopje z Macedónska, vo štvrtok 1. októbra ho vyzve fínsky Sievi Futsal a v poslednom súboji nastúpi v sobotu 3. októbra proti FC Eindhoven. Slov-matic bude hrať tzv. Main Round Futsal Cupu už desiatykrát a pobije sa o ôsmy postup medzi 16 elitných klubov starého kontinentu. Na postup je favoritom aj z hľadiska jeho rankingového postavenia v rebríčku UEFA, kde mu patrí siedma pozícia.

"Ambície sú jasné aj vzhľadom na rankingové postavenie. Ciele sú najvyššie a pevne verím, že postup by sme si mohli zaistiť už po dvoch zápasoch. Nebude to ale ľahké, futsal sa vyrovnáva a my musíme ísť od zápasu k zápasu. Zrejme najviac by nás mal potrápiť holandský Eindhoven, ale musíme si dať pozor na každého súpera. Káder máme kvalitný, aj keď nejakí hráči nám odišli," povedal kapitán Mikita.

V Slov-Maticu po minulej sezóne prišlo k viacerým zmenám, tím opustila trojica opôr Michal Seidler, Gabriel Rick a Tomáš Drahovský, ktorá zamierila do maďarského Györu či Attila Fehérvári, ktorý sa vrátil do Lučenca. Tréner Rejžek ale na margo tohto faktu podotkol, že aj tak je jeho káder dostatočne skúsený a kvalitný, aby sa s ich absenciou vyrovnal. "Náš cieľ je postúpiť s deviatimi bodmi, uvidíme ako sa nám to podarí naplniť. Boli sme sa pozrieť na súpera priamo v Skopje a veľmi ma prekvapilo čo som tam videl. Posledných päť rokov malo Skopje iba domácich hráčov, keď tam hrala prakticky celá macedónska reprezentácia. Teraz si ale stiahli trénera z Kragujevaca a ten si zobral so sebou aj legionárov. Takže celá ich prvá štvorka je legionárska a hra sa točí najmä okolo Brazílčana Daniho. Naštudujeme si ich rovnako ako FC Eindhoven, Tu je výhoda, že s nimi hráme až tretí zápas a uvidíme ich teda dvakrát naživo. Je to úplne profesionálne mužstvo a ja som bol v šoku, keď mi povedali, že majú desaťčlenný realizačný tím, čo je aj na futsal niečo neuveriteľné," povedal bývalý hráč Slov-Maticu.

Turnaj UEFA Futsal Cupu sa bude v Bratislave konať po roku 2010 iba druhýkrát. Vstupenky na turnaj sú už v predpredaji na webe a budú sa dať kúpiť aj priamo pred zápasmi. Keďže cenové relácie sú nenáročné, vo vedení klubu veria, že si cestu do hľadiska vynovenej HANT Arény nájde mnoho fanúšikov kvalitného futsalu nielen z Bratislavy.

Súvisiace články