Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Historická šanca opäť unikla. Slováci nepostúpili na ME 2016
Zdielať na

Historická šanca opäť unikla. Slováci nepostúpili na ME 2016

TRNAVA / Sen o účasti na budúcoročných majstrovstvách Európy v srbskom Belehrade v utorok dosnívali slovenskí futsaloví reprezentanti.

Zverenci trénera Mariána Berkyho totiž remizovali v odvetnom barážovom stretnutí kvalifikácie o postup na kontinentálny šampionát s výberom Azerbajdžanu 1:1 a keďže pred týždňom v Baku Slováci prehrali 1:3, na ME postúpil ich súper. Slovensko v ére samostatnosti ešte ani raz nepostúpilo na vrcholný turnaj - majstrovstvá Európy či sveta.

Slováci v utorok v Trnave prehrávali od 8. min, keď Brndiara prekonal Borisov. Tím SR dlho nedokázal nájsť recept na súperovu defenzívu, odkliať bránku Azerbajdžanu sa podarilo až v 25. min Rafajovi. Na prípadný penaltový rozstrel však slovenskému výberu chýbali ešte dva góly, v druhej polovici druhého dejstva kouč Berky zvolil hru bez brankára s piatimi hráčmi v poli, no hostia dôsledne bránili a postup si už nenechali ujsť.

Budúcoročné ME vo futsale už poznajú jedenástich z dvanástich účastníkov. Okrem Srbska, ktoré bude hostiť finálový turnaj ME 2016, si priamy postup z hlavnej fázy kvalifikácie vybojovalo sedem víťazov základných skupín - Rusko, Španielsko, Taliansko, Ukrajina, Slovinsko, Chorvátsko a Portugalsko. Z baráže sa na kontinentálny šampionát okrem Azerbajdžanu kvalifikovali aj Česi a Kazachovia, poslednú miestenku získa Maďarsko alebo Rumunsko.

Baráž o ME - TRNAVA:

Slovensko - Azerbajdžan 1:1 (0:1) - prvý zápas: 1:3, postúpil Azerbajdžan
Góly: 25. Rafaj - 8. Borisov, bez kariet, rozhodovali: Onatsu a Lehtinen (obaja Fín.)