Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Brankár Repa sa vážne zranil, do Rumunska pôjde Vozár
Zdielať na

Brankár Repa sa vážne zranil, do Rumunska pôjde Vozár

Zdroj: noviny.sk -Futsalový brankár Dalibor Repa

Slovenská futsalová reprezentácia nemôže v hlavnom kole kvalifikácie ME 2012 v rumunskom Targu Mureš počítať so službami brankára Dalibora Repu.

Gólman ŠK Mima Divus Trnava si v piatkovom zápase v drese B-tímu poranil kľúčnu kosť a rameno a čaká ho dvojmesačná rekonvalescencia. V sobotu v nitrianskej nemocnici absolvoval operáciu.

Zranenie si Repa privodil na začiatku zápasu béčka, ktorému chodí pravidelne vypomáhať do poľa. "V tretej minúte som išiel sám na brankára, ktorý ma zasiahol nohami, prepadol som cez neho tak nešťastne, že som spadol na rameno. Som nešťastný, je mi do plaču, neviem, čo mám povedať," citovala Repu stránka www.futsalslovakia.sk. Na jeho miesto reprezentačný tréner Richard Bačo povolal Mária Vozára, ktorý pôvodne figuroval na súpiske ako tretí gólman po jednotke Máriovi Gašparovičovi a práve Repovi.

"Informácia o zranení Dalibora Repu nás hlboko zasiahla, počítali sme s ním na kvalifikačné zápasy do Rumunska, myslím si, že neplakal v telefóne iba on, keď oznamoval túto nepríjemnú "jóbovú" zvesť reprezentačnému trénerovi, ale slzy sa objavili aj v očiach hráčov a realizačného tímu. Keďže 25-členná súpiska hráčov pre kvalifikačné boje o postup na ME do Chorvátska 2012 bola odoslaná tento pondelok, spolu s Máriom Gašparovičom pocestuje do Rumunska aj druhý Mário - Vozár. Pre Dalibora je to obrovská športová tragédia, zápasy v Targu Mureš odohráme preto aj pre neho a pobijeme sa o postup na vrcholné podujatie aj za neho," dodal technický vedúci národného tímu Vladimír Ambrozek.