Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Futsalisti odštartovali bitku o MS víťazstvom nad Moldavskom
Zdielať na

Futsalisti odštartovali bitku o MS víťazstvom nad Moldavskom

Zdroj: cassella.it

BARI / Slovenská mužská reprezentácia vo futsale zvládla vstup do kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Kolumbie.

V talianskom Bari zdolala v 7. kvalifikačnej skupine výber Moldavska 3:1 (1:0). Zverenci trénera Mariána Berkyho viedli od 15. min presným zásahom Papajčíka, v úvode druhého polčasu zvýšil na 2:0 Drahovský. V 32. min síce z pokutového kopu skorigoval Lascu, ale víťaznú poistku pridal v 38. min opäť Drahovský. V piatok si reprezentanti SR zmerajú sily s výberom Macedónska, v nedeľu ich čaká duel proti domácemu Taliansku. Do baráže (hrá sa v marci a apríli 2016) postúpi okrem víťaza skupiny aj tím na 2. mieste.

Marián Berky, tréner SR: "Vyhrali sme, takže vládne spokojnosť. Ale bol to ťažký zápas, Moldavci napredujú míľovými krokmi, majú šiestich veľmi šikovných a agresívnych hráčov. Mrzí ma inkasovaný gól z penalty, ku ktorému vôbec nemuselo prísť. Nepríjemnosťou bolo zranenie Peťa Brndiara, do ktorého vo výskoku v súboji o loptu narazil protihráč a náš brankár spadol na palubovku. S podozrením na ľahší otras mozgu absolvoval vyšetrenie v nemocnici, podľa všetkého však bude v poriadku. Jeho strata by pre nás bola citeľná. Chlapci podali solídny výkon, darila sa nám prechodová fáza a aj individuálne sme boli lepší od Moldavska, ktoré v závere vyskúšalo hru v power play, ale ubránili sme sa. Zajtra nás čaká silnejší súper. Dá sa očakávať, že Macedónci budú chcieť hrať a nebudú toľko brániť ako Moldavci."

Kvalifikácia o postup na futsalové MS 2016 - 7. skupina - Bari (Tal.):

Slovensko - Moldavsko 3:1 (1:0)
Góly: 15. Papajčík, 23. a 38. Drahovský - 32. Lascu (z pok. kopu), ŽK: 32. Hudek, 32. Kozár, 34. Herko - 13. Hilotii, 36. Lascu, rozhodovali: Gherman (Rum.) a Sliva (Lit.)

Zostava SR: Brndiar (Herko) - Kozár, Kyjovský, Brunovský, Drahovský - Rafaj, Belaník, Paštrnák, Hudek, Směřička, Hudáček, Papajčík, Bahna

Súvisiace články